Ryan Garbuttist on kujunenud õnneamulett

Anaheim Ducks on hooaja teises pooles teinud vägeva tõusu, mille taga suuresti erimeeskondade efektiivsus. Ent võimalik, et otsustavaks sai jaanuaris tehtud vahetustehing, millega toodi meeskonda Ryan Garbutt. 30-aastasest ründajast on kujunenud omamoodi õnneamulett.

(todaysslapshot.com)
Ducks loovutas 21. jaanuaril Garbutti eest Chicago Blackhawksile Jiri Sekaci. Tegu oli mõlema poole pealt üsna tähtsusetu tehinguga, kuna mängijad on päris kahvatu resümeega. Kuid võib öelda, et sel on olnud siiski suured tagajärjed.

Blackhawks ei kaotanud tänavu mitte ühtegi 12-st kohtumisest, kus Garbutt koosseisu kuulus. Ja mis juhtus 21. jaanuaril? Tampas katkes klubi ajaloo pikim võiduseeria.

Garbutt vedas oma kummalise õnnetoova aura Anaheimi kaasa. Pardid on temaga 30-st matšist võitnud 22. Ehk Garbutt on kokku tänavu jääl käinud 42 kohtumises ning neist on kirjas 34 võitu. Võiduprotsendiks on jahmatav 80.95%! See on rohkem kui viie protsendi võrra parem, kui põhiturniiri domineerinud Washington Capitalsil.

Äkki ei oleks pidanud Dallas Stars suvel Garbuttist loobuma? Omal ajal draftimata jäänud mängumees veetis Texases neli hooaega, enne kui ta Patrick Sharpi tehingus Chicagosse saadeti.

Kommentaarid