Crosby punktiseeria jätkus, Penguins alistas Flyersi

Lõppevat nädalat kahe kõva võiduga alustanud Philadelphia Flyersil kolmandaks suureks ampsuks enam rammu ei jagunud. Sidney Crosby ja Pittsburgh Penguins tulid külla ning läksid ära 4-1 võiduga. Crosby venitas kahe sööduga oma punktiseeria 11 mängu peale.

(foto: espn.go.com)
Kahe vihavaenlase vastasseisud on ikka nii välja kukkunud, et jõuline Flyers teeb oma osavamale konkurendile peaaegu alati ära ja sellele kohtumisele mindi kena seeriaga, mille käigus viimasest üheksast kohtumisest oli võidetud kaheksa. Ent seekord polnud meeskonnal korralikku minekut.

Penguins domineeris kogu matši ning meeskonna peatreener Mike Sullivan nimetas nähtut tema aja täiuslikumaks esituseks. Kodumeeskonnale jäeti avakolmandikul vaid neli pealeviset ning lõpuks oldi nende osas üle 35-17.

Flyers üllatas teise kolmandiku alguses, kui Radko Gudas meeskonna ette viis, aga minut hiljem oli Trevor Daley poolt viik jalule seatud ning kahe kolmandiku lõpuosasse jäänud tabamusega, mis tulid Carl Hagelinilt ja Chris Kunitzilt, võttis Penguins viimasele perioodile kaasa 3-1 edu.

"Tegu oli päevaga, mil me ei leidnud energiat ja ei suutnud hakata õiges suunas liikuma, see tuli halval ajal, vale meeskonna vastu," ütles omade esituse kohta Flyersi boss Dave Hakstol.

Kohtumisele pani punkti Kris Letangi tühja väravasse läinud tabamus, mis tekitas korralikult poleemikat. Algselt näis, et Penguinsi kaitsemees suunas litri jalaga väravasse ja see tühistati pärast olukorra ülevaatamist. Järgnes veel pikk segadus, mis tipnes lõpuks sellega, et keegi midagi aru ei saanud, aga värav luges.


Tabamuse juures mängu teise söödupunkti kirja saanud Crosby kasvatas sellega oma kena punktiseeria kogusaagi 18 silma peale (6+12).


Võiduga kasvatas Penguins edu Flyersi ees kuue punkti peale. Väärt hingamisruum enne tänast matši Washington Capitalsiga.

Teised kohtumised

Minnesota Wild 3 - 2 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Wild sai hädavajaliku võidu vaatamata sellele, et eduseis kaks korda käest läks. Viimase kolmandiku alguses skoorinud Jason Zuckerist sai pärast Dustin Browni ja hooaega 2006/07 esimene mängja, kes aasta jooksul kolm kolli perioodi esimese 20 sekundiga teinud. Karistusvisetel jäi kodumeeskond peale 2-1.

San Jose Sharks 4 - 1 New York Rangers (tipphetked)

Henrik Lundqvist jäeti täiesti üksi haide küüsi. Rootslane pidi seisma silmitsi 47 pealeviskega, enne kui 50. minutil tema mäng neljanda laskmisega lõppes. Kokku sai Sharks kirja 52 pealeviset. Harva on Rangersi kaitse auklikum olnud.


Toronto Maple Leafs 4 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Brian Gionta viis haigestunud Jack Eichelita mänginud Sabresi avakolmandikul ette, aga kodumeeskond kallutas matši enda poolele kolme viimase kolmandiku kolliga. Leafsi koosseisus oli 11 venda 23-aastased või nooremad. Sabresi vastu on vähemalt punkt kirja kaheksas järjestikuses kodumängus. Neist on võidetud seitse matši.

Ottawa Senators 5 - 0 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens lasi esimest korda enda ajaloos ühe kohtumise käigus kolm (!) vähemusest tulnud väravat. Kaugel polnud ka neljas, mis vanale Winnipeg Jetsile kuuluv liiga rekord, kui viimasel kolmandikul Mika Zibanejad meeskonna viienda tegi 20 sekundit pärast vastaste ülekaalu lõppemist. Senaatorid on tõelised vähemuse väravate spetsialistid. Alates hooajast 1999/00 on ühes matšis kolme sellise väravani jõutud neli korda. Mitte ükski teine meeskond pole seda sama vahemiku jooksul isegi kolm korda suutnud. Canadiens jäi tänavu alles teist korda nulli peale.

Florida Panthers 3 - 5 Detroit Red Wings (tipphetked)

Kui Red Wings end playoffidesse murrab, siis võib kindlasti öelda, et see kohtumine oli murdepunktiks. Külalised jäid enne lõpuspurti 1-3 taha. Pavel Datsjuk oli kahe kolli autor. Red Wings pani ülekaalus kolmest kaks.

Columbus Blue Jackets 6 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

John Tortorella karjääri 1000. mäng oleks peaaegu piinliku kokkuvajumisega lõppenud, kui jakkidel algselt 3-0 edu käest läks, kuid kollanokk Oliver Björkstrand hoolitses selle eest, et nii ikkagi ei läheks. 20-aastane taanlane jõudis karjääri teises mängus esimese kahe väravani. 2+1'ga juhatas Devilsi vägesid Kyle Palmieri.

Dallas Stars 3 - 0 New York Islanders (tipphetked)

Stars jõudis pärast mitmekuulist pausi esimese nullimänguni. Enne eilset oli viimane kirjas detsembrist. Kari Lehtonen teenis hooaja teise puhta paberi 27 tõrjega.

Vancouver Canucks 0 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Bluesi väravasse naases Brian Elliott, kes vigastuspausi ajal manustas nähtavasti sama kraami, mida Mike Smith. Sarnaselt oma veidi vanemale kolleegile tuli ka tema laatsaretist tagasi kohe nullimänguga. Selleks oli vaja teha 19 tõrjet. 30-aastasel puurilukul on nüüd tänavu kirjas kaks puhast paberit. Canucks jäi esimest korda alates 1998. aasta detsembrist järjestikustes mängudes nulli peale.

Arizona Coyotes 0 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning elas teise kolmandiku alguses edukalt üle ligi kaheminutilise 3 vs 5 vastu mängimise ning jõudis Ben Bishopi hooaja viienda nullimängu toel võidusadamasse. 29-aastane jänki tegi 32 tõrjet. Lightningu värvides on tal nullimänge nüüd kirjas 15 ja see on uus klubi rekord.

Los Angeles Kings 2 - 1 Boston Bruins (tipphetked)

Kingsist sai esimene läänekonverentsi sats, kes playoffide koha kindlustanud. Bruins kaotas tänavu kõik kuus California meeskondade vastu peetud kohtumist väravate suhtega 11-29.

Kommentaarid