Meldoonium jõudis NHL-i keelatud ainete nimekirja

2016 on spordimaailmas olümpiamängude aasta, kuid vabalt võiks seda nimetada ka meldooniumi aastaks. Kurikuulsa aine tarvitamine on mitmetele nimekatele ja vähem nimekatele, enamasti Venemaa sportlastele, toonud dopingu kasutamise eest võitluskeelu. Läti teadlase Ivars Kalvinši poolt leiutatud ravim on nüüd jõudnud ka NHL-i keelatud ainete nimekirja.

(foto: pinterest.com)
Hokimaailmas sai meldoonium tuntuks Venemaa U18 koondise kaudu. Enne kevadist selle vanuseklassi MM-i vahetasid venelased kogu koosseisu U17 noormeestega välja, kuna enamus algsest satsist oli andnud meldooniumi kasutamist näitava positiivse proovi.

NHL-i keelatud ainete nimekiri erineb rahvusvahelise jäähokiliidu (IIHF) omast, mis lähtub WADA (Maailma Antidopingu Agentuur) koodeksist ja seetõttu oli meldooniumi kasutamine seni lubatud. Nii nagu on näiteks lubatud ka kokaiin, mille tarvitamine näitab kasvutendentsi.

Kõigi dopingureeglite muutuste juures peab NHL-i Mängijate Ühendus nendega nõustuma. Kokaiini puhul ei ole kokkuleppeni veel jõutud.

Kommentaarid