Maailmakarikast eemale jäävate mängijate rivi aina pikeneb

Tänasega jääb täpselt kaks nädalat jäähoki maailmakarika alguseni, kuid kahjuks on seal osalevate meeskondade koosseisud aina hõrenemas. Kanada on nüüd kaotanud Jeff Carteri, Tšehhi David Krejci ning Põhja-Ameerika meeskond Sean Monahani.

(foto: letsgokings.com)
Carter jääb turniirilt eemale alakeha vigastusega, mis sai suvel külge korjatud. Kuigi Kanada on muidugi võrreldes konkurentidega paremas seisus, sest ühe mehe langemine väga suur traagika pole. Los Angeles Kingsi ründaja asendajaks on nimetatud kahekordne olümpiavõitja Corey Perry, kellest sai läinud kevadel Kolme Kulla Klubi liige.

Lisaks on NHL-is kolm järjestikust vähemalt 30 väravaga hooaega teinud Perry koos Scott Niedermayeriga ajaloo ainsad mängijad, kes jõudnud OM-i, MM-i, Stanley karika, Memorial karika ja juuniorite MM-i võiduni.

Krejci turniiril osalemine oli juba mõningat aega kahtluse all, kuna pärast hooaja lõppu käis ta puusaoperatsioonil. Sellest traumast ei õnnestunudki lõpuks piisavalt kiirelt taastuda. Tema asendaja nimi pole veel teada.

Hiljuti Calgary Flamesiga lepingut pikendanud Monahan on maha murtud seljavigastuse poolt. Vabanenud koht on läinud Vincent Trocheckile. 21-aastane ameeriklane läheb turniirile vastu karjääri parima hooaja pealt. Florida Panthersi ründajal õnnestus 76 mänguga koguda 53 punkti (25+28).

Võimalik, et peagi peab koosseisus muudatuse tegema ka Euroopa meeskond. Frederik Andersen sai Taani eest olümpiakvalifikatsiooni turniiril mängides vigastada.


Hetkel pole 26-aastase puuriluku vigastuse tõsidus veel teada.

Kommentaarid