Jim Nill sai Starsilt lepingupikenduse

Dallas Stars lõpetas neljapäeval põgusa kaotusteseeria ning klubi leidis, et see on õige hetk teatamaks, et peamänedžeri Jim Nilliga on lepingut pikendatud. Kuna vanast tehingust oli ka veel mõni aastat minna, siis kehtib viieaastane pikendus 2023. aasta suveni.

(foto: Twitter @DallasStars)
Nill liitus Starsiga 2013. aasta kevadel ning viis meeskonna kohe aasta hiljem pärast viiehooajalist pausi uuesti playoffidesse. Sellele järgnes küll pettumust valmistanud hooaeg, ent tänavu on meeskond väga võimsalt esinenud ning eeldatavasti on parimad asjad veel tulekul.

"Alates päevast, mil ta ametisse astus, on ta näidanud tohutult head otsustusvõimet meie mängijate grupi ümberkujundamisel ja oleme elevil võimalusest jätkata laotud vundamendi peale ehitamist. Meie hinnangul on ta liigas üks parimaid peamänedžere ja oleme ülirõõmsad, et ta on end meile pühendanud," kommenteeris lepingupikendust Starsi omanik Tom Gaglardi.

Nill tõi mõned nädalad pärast ametisse astumist meeskonna uueks peatreeneriks Lindy Ruffi. Seda sammu võib pidada vundamenti esimeseks osaks. Järgnes Tyler Seguini hankimine, aasta hiljem saabus Jason Spezza ning läinud suvel meelitas ta Texasesse Patrick Sharpi. Just nende vahetustehingute toel on Stars kerkinud keskmike hulgast üheks liiga tippmeeskonnaks.

Seguini saamiseks tuli ära anda kõvasti meeskonna sügavust, aga see käik on end kuhjaga ära tasunud. Bostonis mängides rohkem väljakuväliste olukordadega kõneainet pakkunud ründajast on sirgunud tõeline superstaar.

Spezza saamiseks oli ka vaja kõvasti mängijad loovutada, ent endine Ottawa Senatorsi kapten on uues klubi saanud justkui uue hingamise ning aidanud meeskonna liiga parimaks ründesatsiks. Stars on seni keskmiselt skoorinud 3.40 väravat mängus ja edestab järgmiseid korraliku vahega. Teisena tuleb Washington Capitals 3.15'ga.

Tagant järgi targana võib öelda, et Sharp saadi kätte üliodavalt. Chicago Blackhawksile tuli tema eest loovutada Trevor Daley ja Ryan Garbutt. Esimene on juba Pittsburghi edasi saadetud, kuna ei sobinud meeskonda ning teine on lihtsalt musta töö tegija, kes keskmiselt vaevu üle kümne minuti mänguaega teenib. Lisaks tõi Nill selle tehingu käigus Dallasesse talendika kaitsja Stephen Johnsi.

Sharpi toel loodeti oma ülekaalu efektiivsust parandada ja võib öelda, et pettumuseks põhjust pole. Starsi 22.1%-lisest efektiivsusest on paremad ainult neli meeskonda.

Kõik see tähendab, et Nill on teinud karjäärile Dallases suurepärase alguse ja saab olema huvitav näha, kuhu lõpuks välja jõutakse.

Kommentaarid