Avalanche teenis Kesk divisjoni vastu järjekordse võidu

Alati ebastabiilsusega silma paistev Colorado Avalanche on endale hooaja käigus ühe leivanumbri siiski leidnud. Oma divisjoni vastu tegutsetakse vaat et perfektselt. Läinud ööl tuli Dallas Starsiga tehtud madinast 16. divisjonikaaslaste vastu peetud matšist 12. võit.

(foto: Ronald Martinez/Getty Images)
Patrick Roy meeskonnal oli kavas raske nädal. Alates esmaspäevast tehti neli matši ning need kõik divisjonikaaslaste vastu. Mängude seeriast tuldi aga eeskujulike tulemustega välja. Kõik kohtumised võideti. Stars alistati kahe vähemustest tulnud värava toel võõrsil 3-1.

Vähemusest tegid skoori Carl Söderberg ja Gabriel Landeskog. Esimene viis meeskonna avakolmandiku lõpus 1-0 ette ning kapten aitas teise perioodi keskel eduseisu taastada pärast seda, kui Jason Demers ülekaalust viigistanud oli.

Viimasel kolmandikul lisas Mihhail Grigorenko veel ka kolmanda. Võit saadi liiga ühe parima kodumeeskonna vastu kätte vaatamata sellele, et 60 minutiga jõuti vaid 15 pealeviskeni. Antti Niemi lõpetas tõrjeprotsendiga 80%. Võõrustajad testisid Semjon Varlamovit samas 43 korda ja venelane tegi järjekordse hiilgava partii.

Kokku sai Stars kirja 106 (!) pealeviske üritust. Avalanche blokeeris neist 32 ja 31 lendas veel väravast mööda.

Tundub, et mängijatel on Avalanche'i vastu omamoodi vaimne blokk tekkinud. Rääkimata peatreeneri Lindy Ruffi saamatustest. Alates ajast, mil Ruff Starsi peatreeneriks tuli on Avalanche alistatud vaid korra. Seda 12 vastasseisu jooksul.


Hooaja esimese omavahelise matši võitis Avalanche kodus 6-3. Kolmest kolme saab üritada vahetult pärast Tähtede mängu nädalavahetust, 4. veebruaril.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 5 - 4 Vancouver Canucks (tipphetked)

Jannik Hansen sai kirja oma karjääri teise kübaratriki, ent Jevgeni Malkin vastas samaga. Kaks kolmest tulid viimasel kolmandikul 1-3 kaotusseisu ajal. Venelane polnud varem mitte ühtegi läänekonverentsi satsi kübaraga kostitanud. Klubi ajaloos on temast rohkem kübaratrikke nüüd ainult üks mees teinud. Ent härra Lemieux püüdmine oleks vist ka Tom Cruise'i jaoks liiga keeruline missioon.


San Jose Sharks 4 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Sharks on vaikselt igasuguste võiduseeriate varjus pannud kokku kaheksamängulise punktiseeria. Seejuures on nendest mängudest kaotatud ainult üks. Peaaegu läks taas üks viimase minuti võiduvärav kirja. Joe Pavelski tegi asja 24 sekundit liiga vara ära. Sharksi kapteni jaoks on see hooaja kaheksas võiduvärav. Nii palju pole neid mitte ühelgi teisel mängijal.

Boston Bruins 3 - 2 (KV) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Bruinsil läks 2-0 edu käest ning sinijakid saavad alates novembri algusest esimest korda tunda, mida tähendab järjestikustest võõrsilmängudes punktilisa saamine. Samas jäädakse kiruma oma karistusviskeid. Seal jäädi nulli peale, kui Ryan Spooner ja Torey Krug kodumeeskonna eest edukalt tegutsesid.

Toronto Maple Leafs 2 - 3 (KV) Montreal Canadiens  (tipphetked)

Avakolmandikul vaid kolme pealeviskega piirdunud Leafs võitles end 0-2 seisu pealt välja, ent lõpuks tuli siiski kaotusega leppida. Seda pärast üsna pikka karistusvisete seeriat, kus oli viis ringi. Canadiensil on nüüd ainult üks võit puudu kordamaks ajaloolise vastasseisu pikimat võiduseeriat. Kümme saadi kokku 1958. aastal.

Detroit Red Wings 3 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Jimmy Howard puuris, puur litreid täis. Täpselt selliseks on asjad viimasel ajal kujunenud. 31-aastane väravavaht kaotas oma 7. stardi järjest. Ainult ühes neist on ta endale lasknud vähem kui kolm. Ryan Kesler ja Corey Perry skoorisid mõlemad kaks tükki.

Florida Panthers  5- 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Võimalik, et sellest Florida derbist räägitakse veel tulevastele põlvedelegi. Eriti Panthersi fännide poolt. Pärast ülipingelist ja tihedat avakolmandikku käis kodumeeskond justkui teerulliga külalistest teise perioodi käigus üle. Pealevisked olid seal 19-5 ja kui 2-0 ette pääseti, siis hakkasid juba ka igasugu veidrad üritused Ben Bishopi selja taha kukkuma. Viimasel kolmandikul oli Lightning pealevisetega 22-5 üle ja juba alates kümnendast minutist mängiti kuue väljakumängijaga, ent seisu tasavägiseks enam ei saadud. Panthers on alates 1990/91 hooaja Calgary Flamesist esimene meeskond, kes järjestikustel päevadel alistanud mõlemad mullused finalistid.

Winnipeg Jets 1 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Lee Stempniak skooris endise klubi vastu kaks tükki ning alles hiljuti kuuest mängust viis kaotanud Devils võitis neljanda matši järjest. Kolm väravat saadi Connor Hellebuycki vastu vaid 16 pealeviskega.

Arizona Coyotes 3 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Jordan Martinooki värav aitas Coyotesil murda neljamängulise kaotuste jada. Kings piirdus avakolmandikul vaid viie pealeviskega, mis hooaja halvim näitaja. Järgnevatel perioodidel oldi pealevisetega üle 12-6 ja 11-5, aga võitu ei õnnestunud välja mängida. Kui Avalanche kotib muudkui oma divisjonikaaslaseid, siis Coyotes masendab Vaikse ookeani divisjoni. 15-st matšist on võidetud 11.

Edmonton Oilers 1 - 4 Nashville Predators (tipphetked)

Leon Draisaitl viis Oilersi ette, kuid eduseis kestis vaid poolteist minutit. Mattias Ekholm vastas kahe väravaga ning Predators sai lõpuks kerge võidu meeskonna vastu, kes viimase kuue päeva jooksul juba neljandat korda jääl oli.

Kommentaarid