Jets röövis Nashville'ist võidu

Kui Ondrej Pavelec vigasena pikaks ajaks rivist välja langes, siis võis arvata, et Winnipeg Jetsi ootab ees ülimalt problemaatiline aeg. Ent esikinda puudumisel on avastatud tõeline teemant, kes meeskonnale isegi võõrsilt hakanud võite tooma.

(foto: Frederick Breedon/Getty Images)
Paul Maurice'i meeskond sai läinud ööl Nashville Predatorsi vastu viimase kahe kuu jooksul alles oma kolmanda võõrsilvõidu. 4-1 tulemusega lõppenud mängus säras 22-aastane väravavaht Connor Hellebuyck, kes tegi karjääri rekordit tähistavad 43 tõrjet. Tegu ka Paveleci poolt püstitatud klubi kollanokkade rekordiga.

"Tegu oli lõbusa mänguga, kuna tundsin, kuidas litrid mind tabasid ja see pakub omamoodi naudingut," kommenteeris Hellebuyck pärast mängu.

Predators sai noorest väravavahist jagu alles oma 43. väravale läinud pealeviskega. Ent siis oli juba hilja. Colin Wilsoni tabamus pakkus vaid lohutusvärava. Enne seda olid külalised endale ehitanud kena 3-0 eduseisu.

Esimesed kaks tulid ülekaalust Drew Staffordi poolt ning üks Ben Chiarot'lt, kes jõudis hooaja esimese kollini. Skoorimise lõpetas tühja puuri tehtud väravaga Aleksandr Burmistrov. Jets sai neli kolli vaid 18 pealeviskega ning magusa revanši hooaja esimese omavahelise kohtumise eest, kus 0-7 häviti.


2012. aasta drafti 5. ringis võetud Hellebuyck on seni oma karjääri esimese 13 stardi jooksul üheksa korda lasknud kaks või vähem väravat.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Capitals võitis Bruinsi vastu tänavu teise mängu ning selle toel haarati endale ka liiga liidrikoht. Kui ligi aasta jooksul pole kolme mängu järjest kaotanud, siis oled seda muidugi väärt ka. Braden Holtby pikendas 25 tõrjega oma personaalse punktiseeria 19 mängu peale, mis on pikim alates hooajast 2010/11. 26-aastane puurilukk on karjääri jooksul Bruinsi 11 mängu jooksul alistanud üheksa korda.

Buffalo Sabres 1 - 5 Florida Panthers (tipphetked)

Taas üks mäng, taas üks võit. Panthers venitas oma võiduseeria kümne mängu peale ja vaadates eelseisvat kalendrit, siis võib see kindlasti veelgi pikeneda. Kuigi tegu on juba liiga pikimaga alates aastast 2014, mil kümme sai kokku ka Anaheim Ducks ning Bruins kogus lausa 12 jutti.

New York Rangers 6 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Stars ei saa enam kuidagi jalgu alla. New Yorgis oli lumepall isegi sedavõrd kole, et Lindy Ruff jättis Jamie Benni ja Tyler Seguini kohtumise lõpuosaks pingi peale, sest staaride väljakul olemise jooksul tegi kodumeeskond kolm kolli. Seejuures tulid väravad ka Benni ja Seguini viimase kahe vahetuse ajal. Rick Nashi karjääri 900. mängus oli värava ees parimas hoos Derek Stepan, kes lõpetas kahe tabamusega.

Pittsburgh Penguins 2 - 3 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Sidney Crosby skooris esimest korda alates 2010. aasta detsembrist neljandas mängus järjest ning pingviinid kargasid välja 0-2 kaotusseisust, ent Artemi Panarini kaks väravat (k.a võiduvärav) viisid võidu Chicagosse.

Columbus Blue Jackets 2 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Zach Parise tegi hooaja teise kübara mängus, mis lõppes rekordilise väravate vahetamisega. Nick Foligno ja Mikael Granlund skoorisid mängu lõpus kahesekundilise vahega, millega korratakse kahe meeskonna poolt tulnud kiireimate väravate rekordit.

Philadelphia Flyers 4 - 3 Montreal Canadiens (tipphetked)

Talveklassiku võitmise tähistamine läks nähtavasti Canadiensi mängijatel veidi pika peale, kuna avakolmandikul jõuti siin vaid nelja pealeviskeni ning kokku tuli neid ainult 24. Neist 11 viimasel kolmandikul. Flyersi pool tegi enim kurja Brayden Schenn, kes avas mänguskoori ning lisas hiljem kaks söötu. Canadiens on nüüd viimase üheksa Philadelphia külastuse käigus kaheksa korda tappa saanud, väravate suhteks 17-32.

Calgary Flames 3 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Flames sai pärast kahte järjestikust kaotust kodus taas ühe võidu veidras mängus, kus oli ainult üks karistus. Külaliste mäng lämmatati korralikult ära ning Steven Stamkos skooris lohutusvärava alles poolteist minutit enne lõppu.

Kommentaarid