Blackhawks saadeti puhkusele suure kaotusega

Tähtede mängu paus algab alles pärast seda, kui täna on ära peetud viimased neli mängu, aga tundub, et Chicago Blackhawks läks juba nädala alguses puhkusele ära. Carolina Hurricanesi vastu oldi tänavu teist korda suures hädas ning seekord tuli vastu võtta 0-5 kaotus.

(foto: Gerry Broome/AP Photo)
Joel Quenneville'i meeskond kaotas enne eilset viimati viiega 2013. novembris, kui Nashville Predators 7-2 tulemusega lõbutses. Hurricanesi vastu satuti nii sügavasse auku juba poole mänguajaga.

"Oli kohe algusest selge, et jääme täna hätta," tunnistas Quenneville pärast mängu. "Kaotasime kõik kahevõitlused ja litri järgi minemised."

Blackhawks jäi avakolmandikul pealevisetega 6-16 alla ning võttis puhkepausile 0-3 kaotusseisu. Kolmandal minutil avas skoori Jeff Skinner, edu suurendas Riley Nash ning kolmanda toimetas Corey Crawfordi selja taha John-Michael Liles. Blackhawksi esikinnas oli enne eilset viimase kümne stardi jooksul vaid korra üle kahe värava lasknud.

Crawford võeti avakolmandiku järgselt kohe ka pingile ära. Koos Scott Darlinguga saadi hetkeks punn ette, ent mängu keskpaigas läks vahe paari minutiga kolme pealt viiele. Joakim Nordström skooris endise tööandja vastu ning Nash jõudis oma teiseni.

Hurricanesi ülekaal oli pealevisete arvestuses lõpuks 40-26. Eddie Läck pidi pikalt meeskonna särgis esimest nullimängu ootama, aga nüüd on neid nädala jooksul tulnud kaks. Hurricanes võitis viimati vähemalt viie ja puhta paberiga 2012. aastal. Viimane viieväravaline võit pärines 2014. aasta algusest.

Bill Petersi meeskond on tõusnud suurepärasesse hoogu ja kuueaastase playoffide põua lõpetamiseks on üsna ootamatult tekkinud päris head võimalused. Alates detsembri algusest peetud 26 kohtumise käigus on punktilisata jäädud vaid kaheksas matšis. Võite on selle perioodi jooksul kirjas 15.


Blackhawksil jäi võiduga tähistamata peamänedžeri Stan Bowmani uus leping. Vanast tehingust oli paar aastat veel minna, aga mehele, kes klubile kuue aasta jooksul kolm karikat toonud, anti kolm aastat veel juurde.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 6 Anaheim Ducks (tipphetked)

Bruins sai hakkama taas ühe sellise mänguga, kus enda eduseisu võiduks ei suudeta vormistada. Zach Trotman avas oma hooaja esimese väravaga skoori juba 40. sekundil. Sealt edasi läks aga kõik allamäge. Esimene periood kaotati lõpuks 1-2 ning selle järgselt viidi ka Jonas Gustavsson salapärase haigusega minema. Neli Ducksi mängijat lõpetasid 1+1'ga. Nende seas oli ka Corey Perry, kes jõudis karjääri kaheksanda 20 väravaga hooajani. Vaid Teemu Selännel on neid Ducksi särgis rohkem (11).

Pittsburgh Penguins 2 - 0 New Jersey Devils (tipphetked)

Marc-Andre Fleury tegi 25 tõrjega hooaja neljanda nullimängu ning Penguins puksis võiduga Devilsi playoffide kohalt välja. Võiduväravaks osutus Sidney Crosby ülekaalu koll. #87 on nüüd skoorinud seitsmes kodumängus järjest. Tegu tema karjääri pikima seeriaga.

Montreal Canadiens 2 - 5 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Teist päeva järjest omavahel mänginud meeskonnad lõpetasid sama tulemusega. Enamvähem ainsaks erinevuseks see, et Cam Atkinson ja Brandon Saad piirdusid seekord vaid ühega. P.K. Subban kinkis vastastele kaks kolli ning tegi tagatipuks ka Max Pacioretty ühe pealeviskega katki. Teda saatis mängu käigus vilekoor.

Ottawa Senators 2 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Suuresti Erik Karlssoni toel viimasest 13-st omavahelisest matšist kümme võitnud senaatorid said kaks korda ette, ent järjekordne võit jäi tulemata. Olgugi, et Karlsson skooris Sabresi vastu viimase üheksa kodumängu jooksul kaheksandat korda. 1-2 pealt pööras mängu külaliste kasuks kaks väravat teinud Jack Eichel. Punktilisa jäi Senatorsil sõna otseses mõttes sentimeetrite ja sajandiksekundite kaugusele.


Florida Panthers 5 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Nazem Kadri viis avakolmandikul külalised ette, ent pantrid tulid pärast pausi väga näljaselt välja. Tagasitulekut alustati värskelt klubiga uue lepingu teinud Aleksander Barkovi väravaga. Sellele pani punkti Alex Petrovic, kes alles karjääri 82. mängus esimese väravani jõudis. Samal ajal sai Aaron Ekblad karjääri 126. kohtumises hakkama oma esimese kaklusega. Panthers on nüüd võitnud 20 mängu 21-st, kus vähemalt kolm väravat tehtud.

Winnipeg Jets 5 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Neli mängu järjest ainult ühe väravani jõudnud Jetsi rünnak plahvatas Nikolaj Ehlersi toel. Taanlasest sai tänavu kuues kollanokk, kes kübaratrikini jõudnud. Jetsi/Atlanta Trashersi ajaloos oli varem teismelisena ühes mängus kolm väravat teinud vaid Ilja Kovaltšuk. Noorhärrat toetas enim 2+1'ga lõpetanud Dustin Byfuglien.

Vancouver Canucks 1 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Pekka Rinne jättis vastased kolmandat mängu järjest vaid ühe värava peale ning Predators teenis võidu tänu James Neali hilisele väravale. Kodumeeskonna ainsa autoriks oli pikalt vigastuspausilt naasnud Brandon Sutter.

San Jose Sharks 6 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche läheb Tähtede mängu pausile kahe võõrsilmänguga, ent nendes tuleb hakkama saada Semjon Varlamovita. Venelane jäi koju lahendama oma paari aasta tagust koduvägivalla juhtumit. Kuna varuväravavaht Calvin Pickard on parajasti viirushaiguse küüsis, siis muidugi midagi head loota pole. 23-aastane puurivaht jäeti Sharksi vastu viimaseks kolmandikuks ka juba puhkama ning oma NHL-i debüüdi tegi tema eakaaslasest tšehh Roman Will. Puurivahtide probleemide tõttu liikusid päeval isegi jutud, et peatreener Patrick Roy võib asuda varuväravavahi rolli. Joe Thornton kasvatas oma punktiseeria kümne mängu peale ning jõudis kahe sööduga karjääri 1300. punktini. Meeskonna punktiseeria kasvas samuti kümnele. Viimati saadi sellega hakkama 2011. aastal.

Kommentaarid