Ovetškin jõudis karjääri 499. väravani, Capitals teenis dramaatilise võidu

Üks värav veel ning NHL-i läbi aegade vähemalt 500 kolli teinud mängijate rivi täieneb Aleksandr Ovetškiniga. Washington Capitalsi kapten jõudis 499. tabamuseni dramaatilises mängus, kus viimasel kolmandikul lipsas New York Rangersi vastu 2-0 edu käest. Ometi saadi võit siiski kätte.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Capitals pääses juhtima tänu Ovetškini ülekaalu väravale ning Justin Williamsi tabamusele. Kõik tundus pärast seda kenasti kontrolli all olevat, aga Rangers pääses mängu tagasi. Oscar Lindberg ja Kevin Hayes lõpetasid mõlemad pooleteise kuu pikkused väravapõuad.

Seitse minutit enne lõppu viis Viktor Stalberg kodumeeskonna ette ning Rangersi fännid võisid hakata unistama sellest, et pärast kohutavat seeriat alistatakse järjestikustes mängudes mõlema konverentsi tipud. Ent võta näpust!

Capitals andis pärast kaotusseisu jäämist turmtuld, saades kirja normaalaja viimased seitse pealeviset ning neist viimane läks ka Henrik Lundqvisti selja taha. Tänavu on seni olnud viis viimase kümne sekundi sees tulnud viigiväravat ning Nicklas Bäckström sai sellega hakkama teist korda.

Rangeri jaoks karmilt lõppenud normaalaja järel tuli veel julmem lõpp lisaajal. Kaitsja Nate Schmidt jättis tühja väravat sihtida saanud Derek Stepani pika ninaga, litter liikus Ovetškini valdusesse ning karjääri 800. põhihooaja matši pidanud venelane läks ja mängis praktilisel kogu vastasmeeskonna üksi üle.

Ovetškin on oma 499 väravat väga viisakalt kodu- ja võõrsilmängude vahel ära jaganud. 250 on tulnud kodus ja 249 võõrsil.


23 tõrjega lõpetanud Braden Holtby on 21 mängu järjest oma meeskonnale vähemalt ühe punkti toonud. Klubi rekord, mis kuulub Jose Theodore'ile, jääb kahe mängu kaugusele.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 4 - 0 New York Islanders (tipphetked)

Alles eelmisel nädalavahetusel Dallas Starsi vastu ühes mängus kuus kolli skoorinud Islanders jäi tänavu teist korda nulli peale. Seejuures testiti Steve Masonit ainult 20 korda. Flyersi puurilukk teenis hooaja kolmanda puhta paberi. Rünnakul vedas vankrit Matt Read, kes lõpetas 1+2'ga.

Montreal Canadiens 1 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Pingviinid on ajaloo jooksul Montrealis võitnud ainult 28.5% kohtumistest, millest halvemad tulemused vaid Chicagost ja Philadelphiast. Ent viimasel ajal on Montreal olnud nagu teine kodu - viimasest kaheksast külastustest saadi kuues võit.

Ottawa Senators 2 - 1 (LA) Boston Bruins (tipphetked)

Brad Marchand oli Bruinsi koosseisus tagasi, aga Claude Julieni treenerikarjääri 900. mäng jäi võiduga tähistamata. Seejuures on viimasel ajal need üldse Ottawas harva tulnud. Mullu märtsis olnud 3-1 edu on viimase kuue külastuse käigus ainus võit. Järjekordne kaotus tuli vastu võtta lisaaja viimasel minutil, mil Mark Stone skooris oma hooaja 11. kolli.

Columbus Blue Jackets 3 - 4 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Külalistel libises käest 3-0 edu, ent Jordan Staal tõi lisaajal siiski kaks punkti koju. Kapteni Nick Folignota mänginud Jackets on pärast mõlema konverentsi tippude alistamist nüüd kaotanud kolm järjest. Tõeline Jekyll ja Hyde meeskond.

San Jose Sharks 7 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Jonathan Bernier lasi ühe õhtuga rohkem väravaid, kui eelmise nelja võõrsilmänguga kokku ning Mike Babcock sai esimest korda alates 2011. aastast tunda, mida tähendab seitsme väravaga kaotus. Tomaš Hertl lõpetas 2+1'ga ning Justin Braun sai kirja kolm väravasöötu.

Dallas Stars 1 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Tänavu kaks mängu kohutava kollapsiga Starsiga kaotanud Wild kolmandat korda enam sama reha otsa ei astunud. Kuigi ka teine kord on juba liiast. 34 tõrjega lõpetanud Devan Dubnyki nullimäng rikuti mõned minutid enne lõppu Jamie Benni ülekaalu väravaga.

Arizona Coyotes 4 - 0 Nashville Predators (tipphetked)

Louis Domingue teenis oma tänavusest kaheksandast stardist kuuenda võidu ning kerkis Coyotesi ajaloos teiseks kollanokast puurivahiks, kes ühe hooaja käigus saanud kaks nullimängu. Ta on endale keskmiselt lasknud ainult 1.73 väravat ning tõrjete efektiivsuseks on kõrgeklassiline 94.7%. Edurivis juhatas sel korral 2+1'ga Tobias Rieder.

Vancoucer Canucks 2 - 3 (LA) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Jacob Markström pidi pooled oma 32-st tõrjest tegema viimasel kolmandikul ja Canucks sai võimaluse võidu röövimiseks, aga kuna lisaajal on asjad nii nagu nad on sel hooajal, siis plaan ikkagi ei realiseerunud. Üheksandast lisaajaga lõppenud mängust tuli kaheksas kaotus. Lightning on samas viiest võitnud neli.

Los Angeles Kings 1 - 2 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Bluesi lasi vahelduseks vastasel edu maha mängida ning võidutses vaatamata sellele, et Jonathan Quick pandi mängu jooksul proovile ainult 16 korda. 7-ringiliseks kujunenud karistusvisete seerias sai kangelaseks Troy Brouwer. Viimase 24 omavahelise kohtumise käigus saadi alles kaheksas võit.

Kommentaarid