Johansen skooris debüüdil loetud minutitega, kuid meeskond kaotas

Sel nädalal suures vahetustehingus osalenud Ryan Johansen ja Seth Jones said läinud ööl esimest korda uue satsi särgis väljakule. Mõlema meeskonnad pidid aga tunnistama kaotust. Johansen skooris oma debüüdil loetud minutitega, kuid Nashville Predators jäi Colorado Avalanche'ile alla 3-5 ja Columbus Blue Jackets kaotas 1-4 Carolina Hurricanesile.

(foto: Michael Martin/Getty Images)
Johansen viis oma esimese pealeviskega Predatorsi ülekaalu väravaga juhtima, kui mängitud oli ainult 2:35. Temast kiiremini on klubi ajaloos debüüdil skoorinud vaid Jean-Pierre Dumont ja Mikko Lehtonen.

Ometi jäigi debütandi värav Predatorsi jaoks üheks mängu vähestest rõõmuhetkedest. Kogu kohtumisega saadi Semjon Varlamovi poolt valvatud väravale ainult 22 üritust ning avakolmandiku lõpuks oldi juba ka kaotusseisus. Jarome Iginla pani omapoolt ülekaalu värava ning Cody McLeod, kelle karistuse ajal külalised ette pääsesid, heastas juhtväravaga oma patustamise.

22-st üritusest üheksa tuli Peter Laviolette'i hoolealustelt teisel kolmandikul ja see oli konkurentsitult ka meeskonna parim. Tänu Ryan Ellise ja Filip Forsbergi tabamustele jõuti viimaseks kolmandikuks ka uuesti viigiseisule. Nende vahele mahutas end hooaja kümnenda väravaga Gabriel Landeskog.

Pärast mängu kõlas mitmest suust, kuidas tegu oli olnud nagu playoffide kohtumisega. Ja nii nagu ikka tihti hooaja kõige tähtsamas faasis juhtub, võitja otsustas ülekaalu värav. Tyson Barrie skooris kuldse kolli täpselt üheksa minutit enne normaalaja lõppu. Vahetult enne lõpusireeni sai Jack Skille ühe veel tühja väravasse.


Võidu eest saadud kaks punkti aitasid Patrick Roy meeskonna Predatorsiga ühe pulga peale. Mõlemal on 45 punkti, kuigi Avalanche'il üks mäng rohkem peetud. Ühtlasi kuulub Predatorsile sellega läänekonverentsi viimane playoffide koht.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 4 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jones sai oma debüüdil mänguaega 22:31 ning lõpetas -2'ga. Brandon Dubinsky ülekaalu värav aitas mängu keskel sinijakid viigisadamasse, kuid teises pooles ei õnnestunud enam midagi. Cam Ward tegi 16 oma 35-st tõrjest viimasel kolmandikul. Elias Lindholm sai Anton Forsbergi selja taha kaks tükki. Hurricanes on kaheksast järjestikusest omavahelisest matšist silmad pähe saanud.

New Jersey Devils 1 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Bruinsist sai Montreal Canadiensi järel teine meeskond, kes ajaloo jooksul võitnud 3000 põhihooaja mängu. Alates 2010. aasta märtsist on neist 17 tulnud just Devilsi vastu. Viimasest 20-st omavahelisest matšist on Bruins kaotanud ainult kolm.

Chicago Blackhawks 3 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Karikakaitsja pidi võiduks kõvasti vaeva nägema, kui Chad Johnsoni väravale paugutati 45 pealeviset, ent kaks punkti sadasid siiski kotti. Selle kindlustas viis minutit enne lõppu 22-aastase ründaja Philip Danault karjääri esimene värav. 29 pealeviskega lõpetanud Sabres võitis viimati Chicagos 2009. aasta detsembris. Järgmine kaotus on kümnes järjestikune.

Edmonton Oilers 2 - 3 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Victor Hedman vedas Lightningu üsna lootusetust seisust võidule. Rootslane oli 1+2'ga osaline kõigis oma meeskonna väravates ja nii hüpati viimasel kolmandikul välja 0-2 kaotusseisust. Võiduvärava kangelaseks kerkis Steven Stamkos. Lightning võitis viimati Edmontonis 2007. aastal.

Anaheim Ducks 4 - 3 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Jälle üks kaheväravaline edu, jälle suud võidust puhtad. Blues andis kolmandat mängu järjest kena eduseisu ära. Kuigi kaotus Anaheimis pole muidugi midagi üllatavat. Alates 2010. aasta algusest on seal nüüd tulnud kümme lüüasaamist järjest. Ryan Kesler sai enda nimele kaks kolli ja karistusvisetel aitasid kodumeeskonna võidule Jakob Silfverberg ning Ryan Getzlaf.

Kommentaarid