Ekbladi tagasi saanud Panthers naases võidurajale

Aaron Ekblad on väljakul tagasi ning Florida Panthers kohe ka uuesti võitmas. Gerard Gallanti meeskond alistas läinud ööl Chicago Blackhawksi kindlalt 4-0, murdes sellega neljamängulise kaotuste jada. Roberto Luongost sai alates 1998. aastast esimene Panthersi väravavaht, kes Blackhawksi kuivale jätnud.

(foto: inusanews.com)
27 tõrjega lõpetanud Luongo teenis oma karjääri 72. nullimängu, mis annab talle nüüd läbi aegade edetabelis 11. koha. 421. võit viis ta nende edetabelis 7. kohal olevast Phil Espositost vaid kahe kaugusele.

"See oli viimase paari nädala jooksul meie kõige terviklikum mäng," ütles 35-aastane väravavaht pärast matši. "Meil oli hea algus ja võtmeks oli see, et kui eduseisu saime, siis ei jäänud me seda lihtsalt kaitsma. Jätkasime ründamist."

Edule pandi alus suurepärase avakolmandikuga, mis lõpetati 3-0 eduseisus. Seejuures tulid kõik väravad alles kolmandiku teises pooles. Autoriteks Reilly Smith, Brian Campbell ja Quinton Howden.

Teise kolmandiku alguses pani skoorimisele punkti just Ekblad, kellest sai ühtlasi pärast Phil Housleyt esimene kaitsemängija, kellel enne 20-aastaseks saamist kirjas kaks vähemalt kümne väravaga hooaega. Meeskond on tänavu nendest mängudest, kus tema skoorinud, kaotanud ainult ühe.

Panthers lõpetas Blackhawksi vastu alates 2011. aastast kestnud 8-mängulise kaotusteseeria. Ja seda isegi ilma Ekbladi kaitsepartneri ja suure mentori Willie Mitchellita, kes läks eile vigastatud mängijate nimekirja.

Corey Crawfordi asemel mänginud Scott Darling lasi neli tükki ainult 23 pealeviskega.


Panthers on nüüd Kesk divisjoni meeskondade vastu kaheksast mängust võitnud kuus. Mitte ühelgi teisel idakonverentsi satsil pole sealse seltskonna vastu paremaid tulemusi ette näidata.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 0 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings pidi oma divisjonikaaslase alistamiseks kõvasti vaeva nägema, ent lõpuks suudeti kaitsemüür siiski maha murda. Lõpetati 45 pealeviskega ning kõik väravad tulid ära viimase kaheksa minutiga. Petr Mrazek sai hooaja kolmanda puhta paberi vaid 19 tõrjega. Sabres on nüüd alates 2010. aasta märtsist omavahelisest 16-st matšist kaotanud 14.

Carolina Hurricanes 1 - 4 New York Rangers (tipphetked)

Rangers on esimest korda alates novembrist suutnud võita järjestikused mängud. Seejuures on võit Hurricanesi vastu alles kolmas, mis viimase 14. võõrsilmängu jooksul saadud. Ühtlasi on see viimase 20 omavahelise vastasseisu jooksul 19. võit. Suurima panusega sellesse andis J.T. Miller, kes skooris kaks tükki.

Ottawa Senators 2 - 5 New York Islanders (tipphetked)

Senaatorid keerasid teise kolmandiku esimese poolega kaotusseisu eduks, ent seda saadi nautida ainult 19 sekundit. 2-2 seisu pealt läksid külalised viimasel kolmandikul oma teed. Islandersil on nüüd Ottawast kirjas viiemänguline punktiseeria.

Colorado Avalanche 2 - 1 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Kui rääkida Kesk divisjoni parimast satsist, siis jätavad enamus kindlasti Avalanche'i mainimata, ent Patrick Roy meeskond ise on hetkel liiga parima divisjoni vastu näitamas parimaid tulemusi. 15-st divisjonikaaslaste vastu peetud matšist saadi 11. võit. Nathan MacKinnoni viimase minutit värav aitas viigistada ning karistusvisetel oli ainsana täpne Gabriel Landeskog.

Kommentaarid