Leafs tõi Ducksi maa peale tagasi

Jõulupuhkuselt nelja võidu ja viiemängulise punktiseeriaga välja tulnud Anaheim Ducks on saadetud tahvli ette tagasi, selgitamaks välja, mis ikkagi meeskonnas valesti on. Bruce Bourdeau hoolealused hävisid läinud ööl kodus Toronto Maple Leafsile 4-0.

(foto: Harry How/Getty Images)
Ducks alustas mängu ülihästi, kui esimesest 12-st mängus tehtud pealeviskest 11 läksid Jonathan Bernier väravale, aga sellele järgnes külm dušš, kui P.A. Parenteau viis Leafsi üheksandal minutil ette.

Kodumeeskond lisas ülejäänud perioodi jooksul 11-le üritusele veel seitse, ent väravani ei jõutud ja lisaks Bernier tegutsemisele kiruti hiljem ka posti läinud üritusi.

Teisel kolmandikul võttis juba Leafs ohjad üle. Pealevisked läksid Mike Babcocki meeskonnale 16-14 ning edu venis kolmeväravaliseks. Parenteau jõudis oma õhtu teiseni ning värava sai kirja ka Nazem Kadri. Täpse sööduga aitas olukorras 25-aastast ründajat värskelt Tähtede mängule valitud Leo Komarov.

Viimasel kolmandikul oli pealevisete osas Leafsi ülekaal juba kahekordne (14-7) ning seal masendas kodufänne veel Brad Boyes. Bernier sai hooaja teise nullimängu 39 tõrjega. Teises puuri tegi John Gibson 22 tõrjet, enne kui ta vahetult pärast viimase perioodi algust vigasena väljakult lahkuma pidi.


Võimalik, et Leafsi fännid hakkavad suvel allkirju koguma selleks, et kolida meeskond üle läänekonverentsi. Sealsete satside vastu on tänavu võetud kõik oma kolm nullimängu ning 17-st matšist on kirjas 11 võitu. Idakonverentsi vastu on keskmiselt lastud ligi värav rohkem (3.00 vs 2.12) ning 21-st on võidetud ainult viis.

Teised kohtumised

Montreal Canadiens 2 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Max Pacioretty jõudis avakolmandiku lõpus ülekaalu kolliga oma hooaja 17. tabamuseni ning kui kapten skoorib, siis on Canadiens peaaegu alistamatu. 17-st kohtumisest on tänavu võidetud 15. Iseenesest on kodused võidud Devilsi vastu viimastel aastatel harvad olnud. Viimase 14 kohtumise jooksul sai Canadiens kodus alles neljanda võidu.

Chicago Blackhawks 3 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Külalistele jäeti vaid 18 pealeviset (avakolmandikul ainult kolm!) ning edasise eest hoolitses Artemi Panarin. 24-aastane venelane kerkis alates 2005. aastast Blackhawksi esimeseks kollanokaks, kes saanud hakkama järjestikuste vähemalt kahe väravaga mängudega. Seejuures oli nüüdne Los Angeles Kingsi peatreener Darryl Sutter olnud varem ainuke kollanokk, kes Blackhawksi eest skoorinud vähemalt kaks mängudes, mis toimusid järjestikustel päevadel.

Colorado Avalanche 4 - 3 (LA) St. Louis Blues (tipphetked)

Blues andis teist mängu järjest ära kaheväravalise eduseisu. Kodumeeskonna võiduvärav tuli Gabriel Landeskogi poolt napilt enne lisaaja lõpusireeni. Avalanche on nüüd alates 2010. aastast kodus Bluesi vastu 13-st mängust võitnud kümme.

Vancouver Canucks 3 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Eddie Läck sai oma sünnipäeval endise tööandja vastu mängida, ent see kukkus päris halvasti välja. Rootslane lasi kolm tükki 21 pealeviskega. Hurricanes võitis viimati Vancouveris ajal, mil Wayne Gretzky oli alustanud oma karjääri viimast hooaega.

Kommentaarid