Stars kolmandat korda sama reha otsa ei astunud

Hooaja esimesed kaks mängu Calgary Flamesile kaotanud Dallas Stars kolmandat korda end üllatada ei lasknud. 2-1 tulemusega võit tähendab, et Lindy Ruffi meeskond on kenasti Chicago Blackhawksil sabast kinni haaranud. Pärast Tähtede mängu läheb lahti põnev heitlus divisjoni tiitli nimel.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
Hetkel lahutab Kesk divisjoni parimaid kolm punkti, kuid Starsil on kaks mängu vähem peetud. Seejuures mängitakse järgmise nädala lõpus Dallases omavahel.

Flamesi vastu saadud võit oli Starsile 25. kodumatši jooksul 19. ja sellega jäädakse just vaid Blackhawksi selja taha.

Ruffi meeskond alustas väga isukalt, kui külalistele avakolmandikul vaid kolm pealeviset jäeti. Mõlemad väravad tulid ära teise perioodi alguses. Jamie Benn ja Jason Spezza skoorisid 80-sekundilise vahega.

Flames sai Joe Colborne'i väravast viimase kolmandiku alguses ühe kaugusele, ent jäädi kahetsema kehva algust. "Ärkasime liiga hilja," märkis 28 tõrjet teinud Karri Rämö. "Sellise meeskonna vastu peab kohe alguses survestama hakkama."

Antti Niemi läks koju 23 tõrjega. 32-aastane soomlane on viimase kümne kodumängu ajal vaid korra endale lasknud üle kahe värava.


Flames lõpetas Dallases 5-mängulise välisturnee. Koju viiakse vaid üks võit ja kolm punkti.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 2 - 3 Boston Bruins (tipphetked)

Bruins vältis samuti kolmandat korda sama reha otsa astumist. Avakolmandikul ülekaalu väravatega tulnud 2-0 edu läks küll käest, aga Brett Connolly hiline tabamus tõi viimase 22 Philadelphia külastuse käigus 16. võidu. Flyersi mõlema autoriks oli Wayne Simmonds.

New York Islanders 2 - 4 Detroit Red Wings (tipphetked)

Kui Jimmy Howardil on mänguvormiga suured probleemid, siis Petr Mrazek laseb ülikindlalt. Uue aasta sees on 9 mängu jooksul tulnud seitse võitu ning vaid korra on meeskond temaga postide vahel punktilisata jäänud. Islandersi vastu läks kirja 27 tõrjet.

Columbus Blue Jackets 5 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Külalised pääsesid juhtima, kuid siis algas Brandon Saadi ja Cam Atkinsoni šõu. Esimene lõpetas kahe väravaga ning teine sai kirja oma karjääri kolmanda kübaratriki. Ja taas on üks neljajalgne omanikku vahetamas.


Seejuures tehti Atkinsoni kübara juures ka veidi ajalugu. Meeskonna eest polnud mitte kunagi varem sellist asja juhtunud, et üks tüüp teeb kolm väravat ja kõigi tabamuste puhul on sööduandjateks samad mehed. Nendeks olid Brandon Dubinsky ja Boone Jenner.

New York Rangers 6 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Zemgus Girgnensonsi kaks veidi enam kui minutilise vahega tulnud väravat aitasid külalised viimasel kolmandikul 3-3 viigi peale, ent see seis kadus omakorda minutiga ning kui mõni vend on peatamatus hoos, siis pole lihtsalt midagi teha. Derick Brassard tegi 2+3'ga oma karjääri uue rekordi. Viimati nähti Rangersi särgis viie punktiga meest 2011. aastal, kui Ryan Callahan ühes matšis 4+1 tegi.

Minnesota Wild 1 - 2 (KV) Arizona Coyotes (tipphetked)

Koiotid said võidu kätte vaatamaa sellele, et kahe esimese kolmandikuga jõuti ainult kuue pealeviskeni. Wild sai neid samal ajal 24. Viimase perioodi keskel jõuti lõpuks ka väravani, kui Charlie Coyle hoooaja 13. tabamusega uue karjääri tippmargi püstitas, aga võidule see siiski ei viinud. Coyotes sai veidi rohkem kui minut enne lõppu mängu viiki. Ja seda vähemuse väravaga! Karistusvisetel skooris ainsana Anthony Duclair ja röövimine oli perfektselt läbiviidud.

Kommentaarid