Starsile järjekordne kaotus

Tundub, et põhihooaja esimest poolt valitsenud Dallas Starsil läks jõulude ajal midagi kardinaalselt paigast ära. Pärast jõulupuhkust on nüüdseks peetud kümme matši ja neist on võidetud vaid kolm. Järjekordne kaotus tuli Anaheimis, kus Ducks pärast võimast avakolmandikku 4-2 võidu haaras.

(foto: Mark J. Terrill/AP Photo)
Ducks oli pärast esimest 20 minutit juhtimas juba 4-0. Seejuures skooriti väga huvitava mustriga. Kui asi käsile võeti, siis tehti minutiga kohe kaks tükki. Nii viisid Jakob Silfverberg ja Sami Vatanen meeskonna 4. minutil 2-0 ette ning 16. minutil duubeldasid edu Hampus Lindholmi ülekaalu koll ja Corey Perry hooaja 17. tabamus.

Bruce Boudreau meeskond sai avakolmandikul oma 35-st pealeviskest kirja koguni 19. Stars piirdus vaid seitsmega ning sai neid kokku ainult 24. Pikalt läänekonverentsi liidrina tegutsenud meeskond on seejuures 24 või vähemaga viimase nelja mängu jooksul piirdunud kolm korda. Hooaja keskmine on 32.1, millest parem vaid LA Kingsi 32.2.

"Me ei võidelnud piisavalt kõvasti," ütles Starsi peatreener Lindy Ruff pärast mängu. "Nad olid meist kiiremad ning me ei jõudnud kaitsesse tagasi. Kui sinust nähakse rohkem vaeva, siis pole vahet, kui oskuslik sa oled. Töötegijad teevad oskustega kuttidele ära."

Hooaja esimeses omavahelises vastasseisus suutis Stars suurest kaotusseisust kosuda, kui 0-3 kodus 4-3 võiduks mängiti, ent teist korda Ducks endale sedamoodi ära panna ei lasknud. Külalised said pärast teisel kolmandikul tulnud Mattias Janmarki vähemuse väravat vahe kahe peale alles 8 minutit enne lõppu, kui Jamie Benn tegi ülekaalust oma hooaja 26. kolli.

Kuna Chicago Blackhawks kasvatas Torontos oma võiduseeria kümne peale, siis jäi Stars ka läänekonverentsi ning Kesk divisjoni esikohast ilma.

Ducks on nüüd oma viimasest kümnest võitnud seitse ja näeb kõvasti vaeva, et veebruariks endale divisjonis hea koht kindlustada. Järgmine kuu on tulemas üks 7-mänguline välisturnee, mis saab kindlasti olema kõva katsumus.


Starsi vabalangus võib veidi veel kesta. Täna ollakse juba San Joses ning järgmisel nädalal lõpetatakse välisturnee LA-s. Kodust eemal läksid asjad untsu juba enne jõule. Edmontonis algas seeria, mis viimase üheksa võõrsilmängu jooksul toonud kaheksa kaotust.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 1 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Bruins lasi end esimese kahe kolmandiku käigus kõvasti materdada (pealevisked 18-26), ent tegi kolmeväravalise viimase perioodiga Robin Lehneri tagasituleku masendavaks. Õhtujuht oli Ryan Spooner, kes lõpetas 1+2'ga. Paar nädalat tagasi koduväljakul Sabresi vastu 27 pealeviskega neli tükki lasknud Jonas Gustavsson säras seekord 33 tõrjega.

Toronto Maple Leafs 1 - 4 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Patrick Kane'i hooaeg läheb aina paremaks ja paremaks ning Blackhawksi võiduseeria muudkui kasvab. 2013. aasta playoffide MVP tegi Torontos oma karjääri esimese põhiturniiri kübara ning lisas selle kõrvale veel ka ühe söödupunkti. Ta tõusis 28 tabamusega tagasi väravaküttide edetabeli tippu ning ületab sellega juba oma eelmise hooaja väravasaaki. Rääkimata punktidest. Neid on tal nüüd 67. Mullu tuli kogu hooajaga 64.

Carolina Hurricanes 2 - 3 (LA) Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks sai viimase 16 võõrsilmängu jooksul alles neljanda võidu tänu Jacob Markströmi superesitusele. Rootslasest puurivaht lõpetas 38 tõrjega. Canucks ise sai kirja ainult 22 pealeviset. Neist viimane tuli Bo Horvatilt, kes kerkis klubi ajaloos nooruselt teiseks mängumeheks, kes põhihooajal lisaaja kangelast mänginud.

Tampa Bay Lightning 5 - 4 (LA) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Lightning haaras viimasest 12-st omavahelisest vastasseisust alles teise võidu tänu Vladislav Namestnikovi karjääri esimesele kübaratrikile. 23-aastane venelane pani sellele punkti lisaajal. Valtteri Filppula abistas 1+2'ga. Külaliste parim oli samuti ühe värava ja kaks söötu kogunud Patric Hörnqvist.

Minnesota Wild 0 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Wild suutis avakolmandiku 13 pealeviskele ülejäänud mänguga lisada vaid 11 üritust ning jäi tänavu esimest korda nulli peale. Ainsana on nüüd kõigis mängudes skoorinud Detroit Red Wings. Jetsi võiduvärav tuli Blake Wheeleri poolt ära juba 4. minuti alguses.

Kommentaarid