Joel Quenneville allkirjastas Blackhawksiga lepingupikenduse

Kuue aasta jooksul Chicago Blackhawksile kolm Stanley karikavõitu toonud Joel Quenneville saab oma tööd jätkata hooaja 2019/20 lõpuni. Klubi teatas täna, et peatreeneriga on tehtud kolmeaastane lepingupikendus. Sellega kaasneb kõva palgatõus.

(foto: thecoachessite.com)
2008. aasta suvel Chicagosse siirdunud Quenneville teenis seni aastas 2.75 miljonit dollarit. Uus tehing toob aga väidetavalt hooaja jooksul kuue miljoni kandis oleva summa. Sellega kerkib Quenneville kindlalt peatreenerite palgaedetabelis Mike Babcocki selja taha teisele kohale.

Quenneville'i võiduprotsent on Blackhawksi tüüri juures olnud 65.1%, mis klubi ajaloo parim. Seejuures on playoffides temaga võidetud 62.4% mängudest.

Varem ka St. Louis Bluesi ja Colorado Avalanche'i juures töötanud Quenneville jahib täna Nashville Predatorsi vastu oma treenerikarjääri 782. põhihooaja võitu, mis aitaks ta legendaarse Al Arboriga ühele pulgale. Ette jääks siis vaid Scotty Bowman. Kuigi tema rekordini on seejärel veel tükk maad minna. Praegu Blackhawksi juures nõuandajana töötav kanadalane lõpetas oma treenerikarjääri 1244. põhihooaja võiduga.

Quenneville on koos Jacques Lemaire'iga ajaloos ainsad, kes NHL-is mängijana osalenud vähemalt 800 mängus ning treenerina juhendanud üle 1000 kohtumise.

Kommentaarid