Allkirjad viimaks paberil: Kopitar tegi Kingsiga uue lepingu

Ühe superstaari lepingusaaga on täna hilisõhtul lahenduse saanud. Los Angeles Kings teatas, et Anze Kopitariga on tehtud 8-aastane lepingupikendus. Seda alles mõned päevad pärast meediasse lekkinud infot, et edusammude järgselt on kõnelused taas seiskunud.

(foto: jaakiekkoexpertti.com)
Kopitar tegi esmaspäeval Detroit Red Wingsi vastu nelja punktiga hooaja parima esituse. See oli klubi juhtkonnale justkui märgiks panna paberid allkirjaks valmis. Küll liikusid aga pärast seda jutud, et selleks ei olda veel valmis. Ent kõik muutus nädala teises pooles ning sloveen on nüüdseks lukku pandud.

8-aastane leping toob 28-aastasele ründajale sisse 80 miljonit dollarit. Alustatakse hooaja palgaga 14 miljonit ning lõpuks jõutakse seitsme miljoni peale. Seejuures annab kahel esimesel hooajal palgale priske lisaportsu lepingu allkirjastamise boonus.

(foto: generalfanager.com)
Keskmise palga osas jääb Kopitari kümnest miljonist ette vaid Chicago Blackhawksi duo Jonathan Toews ja Patrick Kane, kellel selleks 10.5 miljonit. Küll edestab ta aga mõlemat järgmisel hooajal reaalse palgaraha osas. 14 miljonit teeb Kopitarist aastaks liiga enimteeniva mängija. Kui just Steven Stamkose pikendus seda üle ei löö.

Kopitari vana lepingu keskmine töötasu on 6.8 miljonit dollarit. Tänavu teenib ta 7.7 miljonit.

Kingsiga kaks korda Stanley karika võitnud mängumees tegi oma debüüdi NHL-is hooajal 2006/07. Seni on 725 põhihooaja mänguga kogunenud 645 punkti (230+415). Kopitar on kaks korda nomineeritud Frank J. Selke auhinnale, mis jagatakse hooaja parimale kaitsvaid omadusi näitavale ründajale.

Kommentaarid