Mike Sullivan on Penguinsi mängijate eneseusu taastanud

Mike Sullivani aeg Pittsburgh Penguinsi peatreenerina algas nadilt nelja järjestikuse kaotusega, aga eks iga uus algus ole raske. Nüüdseks on meeskond tema juhendamisel saanud uue hingamise ning Jevgeni Malkini sõnadest võib välja lugeda, et ta on aidanud mängijatel taastada eneseusu.

(foto: todaysslapshot.com)
Penguinsil on pärast neljapäevast 4-3 võitu Philadelphia Flyersi üle vähemalt punkt kirjas viimasest 14-st matšist kümnes. Vormitõusu toel on uuesti asutud oma divisjonis ülespoole liikuma ning väikene konkurentide poolne koperdamine tähendab ka seda, et võimatu pole end teisele kohale mängida.

Malkini sõnul pole aga playoffidesse jõudmises küsimustki. "Oleme nüüd hakanud uskuma, et suudame iga mängu võita," ütles venelane eile. "Meil on suurepärane meeskond. Oleme hakanud paremini mängima. Usun, et jõuame playoffidesse."

Pingviinid pole alates 2006. aastast hooaja otsustavast faasist eemale jäänud, seega on selge, et playoffidesse jõudmine on absoluutne miinimum, mida oodatakse.

Sullivan on meeskonna aheldatest priiks lasknud ja puhunud mängijatele elu sisse. "Ta tuli meeskonna juurde ja tõi rohkem energiat ning emotsiooni," märkis venelane peatreeneri kohta.

Malkini hinnangul oli emotsionaalne süst ka Flyersi alistamise taga: "Olime 2-0 taga ja ta tuli riietusruumi ning survestas meid seal, näitas emotsioone ja seejärel kandsime emotsiooni oma mängu."

Kui Penguins skooris endise treeneri Mike Johnstoni juhendamisel napilt üle kahe värava mängus (2.35), siis koos Sullivaniga on jõutud kolme lähedale (2.65). Kaitse on selle arvelt küll kannatanud, aga mitte palju, kui arvestada väravate suhet. Johnstoniga lasti endale keskmiselt 2.32 väravat, Sullivaniga lastakse 2.67.

Enim hakkab kahe treeneri tööperioode võrreldes silma aga pealevisete suhe. Johnstoniga oli üsna tavapärane see, et vastastel lasti endast rohkem pealeviskeid teha. 28 matši puhul läks nii 12 korda. Sullivaniga mängitud 18 kohtumise jooksul on see juhtunud aga ainult kolm korda.

Kommentaarid