Panthersi võiduseeria katkes Vancouveris, mäng päädis suure tüliga

Florida Panthersi võiduseeria on viimaks katkenud. Pantrid toimetasid kuu aega alistamatuna, ent võitude jada jäi pidama 12 peale, kui võõrsil Vancouver Canucksi vastu 2-0 edu käest libises. Kodumeeskonna 3-2 lisaajavõiduga lõppenud matš päädis suure tüliga.

(foto: cinesports.com)
Panthers skooris teist õhtut järjest oma esimese väravale läinud pealeviskega. Jussi Jokinen jõudis hooaja kaheksanda tabamuseni. Eduseisu duubeldas avakolmandiku viimasel minutil Jonathan Huberdeau.

Cancuksi aitasid lisaajale Daniel Sedin ja Jake Virtanen. Sedin skooris lisaminutitel ka otsustava värava, mis tõi Willie Desjardins'i meeskonnale alles hooaja teise lisaajavõidu. Sedinist algas ka mängujärgne rüselus.


Derek Dorsett ütles hiljem, et Henrik Sedini suunas öeldi midagi väga sobimatut, lisades: "Sedinid ei lähe väga tihti kurjaks, aga nad olid päris vihased."

Väidetavalt olid suurte suudega varuväravavaht Al Montoya ning kaitsja Alex Petrovic.

Panthers mängis Aaron Ekbladita, kes jäi peapõrutuse kahtluse tõttu eemale. Samas võinuks ka võiduseeria ilma temata veel pikeneda. Roberto Luongo märkis pärast matši, et Panthers saanuks mõnel teisel päeval sellest kohtumisest 4-1 võidu.


Daniel Sedin kerkis Panthersi vastu tulnud kahe tabamuse toel Markus Näslundi kõrvale jagama Canucksi ajaloo suurima väravaküti au. Mõlemal rootslasel on tabamusi kirjas 346. Sedinil on esimene võimalus rekord täielikult endale haarata neljapäeval, mil Washingtonis algab kuuemänguline välisturnee.

Teised kohtumised

New York Rangers 2 - 1 Boston Bruins (tipphetked)

Enne eilset viimasest 11-st omavahelisest matšist ainult kolm võitnud Rangers näis olevat liikuvat järjekordse kaotuse suunas, aga viimase kolmandiku kahe väravaga jäeti võit siiski koju. Kuldne tabamus tuli Jesper Fasti poolt veidi vähem kui kaks minutit enne lõpusireeni. Vahetult pärast Derick Brassardi viigiväravat jättis Henrik Lundqvist vapustava tõrjega omadele võimaluse.


Calgary Flames 4 - 5 San Jose Sharks (tipphetked)

Flames suutis mängus korra kaheväravalisest kaotusseisust välja karata, ent teiseks ürituseks enam jõudu ei jagunud. Seejuures kujunes Patrick Marleau 500. järjestikuses mängus võiduväravaks Joel Wardi pealevise, mis sai Mark Giordanost rikošeti. Külalised jõudsid viie väravani vaid 18 pealeviskega ning nende seas oli ka Logan Couture'i hooaja esimene tabamus. Flames sai ainuüksi viimasel kolmandikul 15 pealeviset ja kokku oli neid 35.

Los Angeles Kings 4 - 2 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings keeras avakolmandikul 0-1 kaotusseisu 2-1 eduks, ent ei saanud Anze Kopitari kinni. Sloveen läks õhtule 1+3'ga. Samuti oli suurepärases hoos Kingsi ülekaalu meeskonnad. Kolmest olukorrast lahendati ära kaks.

Kommentaarid