Tähtede mängu oskuste võistluse võitis idakonverents

Kui NHL-i läänekonverents on aastate jooksul kujunenud liiga tugevaimaks, siis võib vist öelda, et idas mängivad kõige osavamad mehed. Viimased viis konverentside vahel peetud Tähtede mängu oskuste võistlust on just võitnud ida. Seekord võimsa ülekaaluga 29-12.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Võistlus algas kohe rekordiga. Detroit Red Wingsi Dylan Larkin purustas 20 aastat püsinud Mike Gartneri rekordi, kui läbis kiireima uisutaja võistlusel ringi 13.172 sekundiga. Kuigi rekordit vist veel päris ametlikuks ei saa pidada, sest Gartner olevat võistlust ise jälginud ja märganud, et stardikohad olid veidi erinevad. Kiiruse võistlus läks idakonverentsile üldskooriga 5-1.

P.K. Subbani toel tuli idale võit ka järgmisest võistlustest, kus pidi võimalikult stiilselt kiirrünnaku lõpetama. Montreal Canadiensi kaitsja lasi välja oma sisemise Jaromir Jagri.


Maskeeringuga lähenes asjale ka Brent Burns.


Pekka Rinne pidi mõned üritused kitarriga tõrjuma.


Ida võidukäik jätkus ka täpseima pealeviske võistluses. Parim oli John Tavares, kes leidis kõik nurgad üles 12.29 sekundiga.

Lääs sai end käima alles oskuste võistluses, kus erinevad mängijad pidid täitma erinevaid ülesandeid, ankrumeheks väravavaht, kes pidi litri vastaspuuri toimetama. Ida juhtis pärast seda 10-5.

Tugevaima pealeviske võistluses polnud vast juba enne algust kahtlust, kes võidab. Daniel Sedin oli sellele eelnenud intervjuus valmis isegi oma aastapalga mängu panema, et selleks saab Shea Weber. Nii ka läks! Ka eelmisel aastal võidutsenud Nashville Predatorsi kaitsja parima ürituse kiiruseks jäi sel korral 108.1 m/h, mis on umbes 174 km/h.


Tugevaima pealeviske võistlusel osales ka John Scott ning lääs vähendas selle toel vahe nelja peale, 12-8. Scott kerkis kiirelt õhtu staariks, naerdes südamest selle peale, kui Patrick Kane mängijate tutvustamisel välja vilistati.


Võistlus lõpetati karistusvisetega, kus säras Roberto Luongo. Florida Panthersi puurilukk tõrjus kõik üheksa vastaste üritust ning tänu sellele venis vahe meeskondade vahel lõpuks ülisuureks. Läänekonverentsi ei suutnud päästa isegi Scott, kes õhtut täiel rinnal nautis.


Scott, kes kirjutas sel nädalal The Players Tribune väljaandele väga põneva ja südamliku lugemise, loodab täna toimuvas Tähtede mängus endiste meeskonnakaaslaste toel jõuda kuue väravani. Senise karjääri jooksul on ta skoorinud vaid viis kolli.


Oskuste võistluse võitja sai endale tänaseks valida "stardikoha". See tähendab, et südaööl algaval 3 vs 3 turniiril on esimeseks matšiks Atlandi ja Metro divisjoni vaheline mõõduvõtt.

Kommentaarid