Tuli ära! Ovetškinist sai 500 väravaga mees

Laupäeval karjääri 499. tabamuseni jõudnud Aleksandr Ovetškin ei lasknud fännidel pikalt juubeliväravat oodata. Wahington Capitals käis võimsalt 7-1 üle Ottawa Senatorsist ning venelane lõpetas õhtu kahe tabamusega. Mängude arvu suhtes on temast kiiremini 500 kollini jõudnud ainult neli mängijat.

(foto: Drew Hallowell/Getty Images)
Capitals oli endale teise kolmandiku teiseks pooleks välja mänginud mugava 4-1 eduseisu, kui see lõpuks tuli. Ovetškini poolt läks võrku järjekordne ülekaalu koll. 500-st tabamusest moodustavad need 185. Capitalsi kaptenist sai läbi aegade esimene venelasest 500 väravaga mees. Seda tähistas meeskond nagu Stanley karika võitmist ning papa ja mamma Ovetškin poetasid pisaraid.


"See oli eriline hetk, meie enda fännide ees, koos meeskonnakaaslaste ja vanematega," rääkis Ovetškin pärast mängu. "See on tohutult oluline ja päris lahe. Ajalooline hetk!"

Päevakangelane sai oma karjääri 801. põhiturniiri mängus 501. värava kümme minutit enne mängu lõppu. Capitals teenis kümnenda järjestikuse koduvõidu ning kasvatas oma edu Metro divisjonis koguni 18 punkti peale! Seejuures ollakse endiselt ka Dallas Starsi ees liiga liider. Vahe on viis punkti ja Capitalsil on ka kaks mängu vähem peetud!

Senaatorid lasid paari nädala jooksul teist korda ühes võõrsilmängus seitse väravat. Mike Hoffmani värav tegi siin teise kolmandiku alguses vahe minimaalseks, ent pärast seda ei õnnestunud enam mitte midagi.


Ovetškin on alates oma debüüdist NHL-is ülekaalukalt enim väravaid teinud. 501-le järgneb Jarome Iginla 351-ga ja Rick Nash 332-ga. Samal ajal alustanud Sidney Crosby on olnud täpne 314 korda. Kaks Senatorsi vastu tehtud kolli aitasid ta ka tänavuse hooaja väravaküttide edetabeli liidriks.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 2 - 4 Buffalo Sabres (tipphetked)

Linus Ullmark kordas 42 tõrjega karjääri tippmarki ning tema ja karjääri esimese kübara skoorinud Sam Reinhart vedasid Sabresi üle 23 aasta esimese Winnipegist saadud võiduni. 2014. aasta drafti 2. valik Reinhart on alates 2006. aastast esimene Sabresi kollanokk, kes kübaraga hakkama saanud.

Chicago Blackhawks 6 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Keegi on vist Semjon Varlamovile needuse peale pannud. Venelane on nüüd pärast suurepäraseid karjääri numbreid kahes järjestikuses Blackhawksi vastu peetud mängus läbikukkunud. Siin suutis ta enne mängust lahkumist 20-st pealeviskest tõrjuda ainult 16. Nii Patrick Kane kui ka Marian Hossa lõpetasid õhtu kahe kolliga. Slovakk on järgmine, kes 500 klubisse pääsu loodab lunastada. Seitse väravat on veel puudu. Avalanche'i poolt tuli kaks kolli Matt Duchene'ilt, kellel nüüd tänavu väravaid kokku sama palju kui mullu kogu hooajaga tuli (21).

Minnesota Wild 1 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Võimalustevaeses kohtumises tuli kahe meeskonna poolt kokku ainult 35 pealeviset. Kõik väravad tehti ära viimasel kolmandikul. Zach Parise'i jaoks magus endise tööandja vastu tehtud koll aitas Wildi kaotusseisust välja, ent punktidest tuli siiski suu puhtaks pühkida, kui 23-aastane kaitsja Jon Merrill oma hooaja esimese väravani jõudis.

Anaheim Ducks 1 - 2 Detroit Red Wings (tipphetked)

Tomaš Tatar skooris juba 16. sekundil ning Riley Sheahan aitas mõned minutid enne lõppu Red Wingsi neljanda järjestikuse võiduni. Seejuures skooris 24-aastane ründaja mängus tegelikult kaks korda, aga esimene tabamus jäi sebra värvi meestel märkamata.


Edmonton Oilers 1 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Pantrid kasvatasid oma võiduseeria 12 peale veidra algusega mängus. Jaromir Jagr skooris esimese pealeviskega oma karjääri 737. kolli, Oilers viigistas enda teise pealeviskega, kuid see võeti tsooni vea tõttu ära ning Jonathan Huberdeau oli siis täpne Panthersi kolmanda üritusega. Mark Letestu tegi 13. minutil vahe minimaalseks, aga sellega oli ka skoorimine lõppenud. Gerard Gallanti meeskond jäi viiendat matši järjest pealevisete osas vastasele kõvasti alla - lõppnumbriteks 14-25.

Kommentaarid