Kovaltšuki NHL-i naasmise jutud kerkisid taas õhku

Ükski NHL-i hooaeg pole pärast 2013. aastat täiuslik selleta, kui ei tekiks kuulujutud Ilja Kovaltšuki võimaliku naasmise kohta. Kolm aastat tagasi NHL-i karjääri lõpetanud venelasel on käsil viimane hooaeg lepingust Peterburi SKA-ga ja ookeani taha naasmine pole tema sõnul välistatud.

(foto: si.com)
Tänaseks 33-aastasel Kovaltšukil oli lepingust 12 aastat minna, kui ta teatas, et lõpetab NHL-i karjääri. Lauale jäi 77 miljonit dollarit ja statistikaks kenad numbrid - 816 põhihooaja mänguga 816 punkti (417+399). Kuid võimalik, et nendele tuleb nüüd lisa.

"Kõik on võimalik, miks ma ei võiks NHL-i naasta? Mul on karjääri edendamiseks kõik võimalused valla," sõnas Kovaltšuk sel nädalal oma tuleviku kohta.


KHL-is väidetavalt 5.5 miljonit teeniv ja sellega liiga suurimat palka omava ründaja tagasitulek ei ole aga miski, mis lihtsalt tema soovil põhineb. Täiesti vaba mehena saaks ta NHL-i naasta alles 35-aastaselt. Varem selle käigu tegemiseks on vaja kõigi klubide nõusolekut.

Kui kahekordne maailmameister tõesti 2017. aastal kuidagi NHL-i naasmiseks loa saab, siis on eelisõigus tema teenetele New Jersey Devilsil, keda ta viimasena kolm ja pool hooaega esindas.

SKA 2015. aastal Gagarini karikani aidanud Kovaltšuk on tänavu KHL-is esimese 28 mänguga jõudnud 36 punktini (16+20). Tema tuleviku üle on omajagu jutte olnud, kuna meeskonnasisese tüli tõttu tagandati ta eelmise hooaja playoffide ajal kapteni ametist ning jäeti ka koosseisust välja.

Kommentaarid