Oilersi ebaedu Coyotesi vastu jätkub

Edmonton Oilers on tänavu teinud jõudsa sammu edasi, aga üks asi siiski pole muutunud. Ja kas muutubki? Alates 2011. aastast pole suudetud Arizona Coyotesit normaalajaga alistada. 24 kohtumise peale on kirjas 20 kaotust. Neist viimane tuli karistusvisetega pärast 2-0 eduseisu.

(foto: Associated Press)
Võõrsil mänginud Oilers pääses Connor McDavidi ja Adam Larssoni tabamustest avakolmandikul juhtima, ent oma pärast kaotuste jada tekkinud võiduseeriat ei õnnestunud nelja peale venitada.

Seejuures polnud Todd McLellani meeskond tänavu kaotanud mitte ühtegi kohtumist, kus McDavid oli väravani jõudnud.

Max Domi tegi ühe tagasi vaid üheksa sekundit pärast Larssoni tabamust ning Shane Doan jõudis viimasel kolmandikul hooaja teisega karjääri 400. tabamusest kahe kaugusele.

Pealevisetega 34-41 alla jäänud Oilers raiskas lisaajal ühe ülekaalu võimaluse ja ei osanud aega arvestada, kui McDavidil jäi mängu teisest puudu ei rohkem ega vähem kui üks kümnendik. Oilersi kapten suutis Mike Smithi veel kord üle mängida, kuid 0.1 sekundit jäi puudu sellest, et tabamus lisaaja lõpus loeks.

"See oli nii nibin-nabin kui üldse olla saab," tunnistas Coyotesi peatreener Dave Tippett. "Olime õnnega koos, et lisapunkti teenisime. Kui su selg on vastu seina, siis pead kõik endast välja panema ja meie kutid tegid seda."

Coyotes korjas lisapunkti tänu karistusvisetel 2-1 üle olemisele. Radim Vrbatast sai NHL-i läbi aegade edukaim karistusvisete realiseerija, kui võrku läks karjääri 43. tabamus ning otsustav üritus tuli Oliver Ekman-Larssonilt.


Viimase kolme kümnendi jooksul on Coyotesi punktiseeriast Oilersi vastu pikem olnud vaid Oilersi enda seeria Vancouver Canucksi vastu, mis leidis aset aastatel 1985-88. Meeskonnad kohtuvad pühapäeval Edmontonis uuesti.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 2 - 3 New York Rangers (tipphetked)

Pealevisetega 23-42 alla jäänud Rangers lõpetas oma minikriisi napi, aga kindla võiduga. Flyers lahkus teist kodumängu järjest viimasele puhkepausile fännide vilekoori saatel ja sai seisu tagavägiseks alles lõpuminutitel. Dave Hakstoli meeskond on nüüd viimasest kümnest kaotanud seitse.


Anaheim Ducks 2 - 3 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Jonathan Toewsita mänginud Blackhawks lasi 3-0 pealt seisu veidi libedaks, aga pealevisetega 36-25 üle olnud Ducks ei suutnud siiski tagasitulekut vormistada. Hooaja esimesest kaheksast kodumängust vaid kaks kaotanud Ducks pole nüüd kolm mängu järjest oma fännide eest võidurõõmu maitsta saanud.

San Jose Sharks 3 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Tasavägine heitlus lõppes paraja püandiga, kui Nick Leddy viimasel minutil saarlased viigisadamasse sikutas, aga Patrick Marleau ei tahtnud reedel pikemast tööpäevast midagi kuulda. Ülimagus võit Sharksile. Eriti kui arvestada seda, et Martin Jonesile anti puhkepäev. Kahe punktiga lõpetanud Brent Burns otsustas parkimisplatsi väravaga liiga resultatiivseima kaitsja lahingus Shea Weberiga sammu pidada.


Minnesota Wild 6 - 2 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Marc-Andre Fleury kaotas oma neljanda stardi järjest ja lasi alates 2013. aasta aprillist esimest korda ühes põhihooaja mängus kuus väravat. Wild sai pooled tabamused ülekaalust. Kasutama jäi vaid üks ülekaalu võimalus. Charlie Coyle skooris kaks korda ja edukas õhtu oli ka Jonas Brodinil, kes lõpetas 1+2'ga.

Washington Capitals 3 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Braden Holtbyt tänaseks Toronto Maple Leafsi vastu peetavaks mänguks hoidnud Capitals võttis väga rutiinse võidu. Philipp Grubaueri seljatagune määriti Sam Reinharti poolt alles kümme minutit enne lõppu. Sabres on viimase 13 kohtumise jooksul nüüd alistatud kümme korda.

Nashville Predators 5 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Avakolmandikul kaotusseisu jäänud Predators jõudis kuuenda järjestikuse koduvõiduni. Viimase nelja jooksul tehti kolmandat korda viis väravat. Õhtut juhtis 2+1'ga Ryan Johansen. Kaks tabamust sai kirja ka Colin Wilson. Mike Fisher lõpetas kolme söödupunktiga.

Boston Bruins 1 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Taas on ära nähtud midagi, mis polnud tükk aega juhtunud. 30. oktoober, aastal 2008 oli viimane kuupäeva, mil Flames suutis normaalajaga Bruinsi alistada. Järjekordselt hiilgas Chad Johnson, kes tegi 35 tõrjet. Ta on see kuu kaheksa stardi jooksul vaid kaks korda üle kahe värava lasknud.

Tampa Bay Lightning 3 - 5 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Lightning jõudis 1-3 seisu pealt viigini, kuid mängu jooksul lasti endale mitu kord jalga ja nii tuli viimase seitsme kodumängu peale vastu võtta juba neljas kaotus. Pealevisetega 38-28 üle olnud Jackets skooris oma esimese kolme üritusega kaks väravat.

New Jersey Devils 4 - 5 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Devils on hakanud järsku skoorima, aga nüüd ei õnnestu litrit oma puurist eemale hoida. Teist mängu järjest tehti normaalajal neli väravat, aga lasti sama palju ka. Mängu alguses Jimmy Howardi vigastusele kaotanud Red Wings võidutses tänu Mike Greeni tabamusele. Jeff Blashilli meeskonnal on nüüd kirjas järjestikused võidud, aga need on kaks vaid neljast, mis viimase 13 mängu jooksul tulnud.


Dallas Stars 2 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Mängu juhtima läinud Canucksil ei õnnestunud katkestada kohutavat seeriat, mis omavahelistes mängudes on tekkinud. Dallases kaotati seitsmendat korda järjest ning kokku on viimasest 12-st kohtumisest 11 läinud Starsile. Siin hoolitses selle eest 22-aastane kaitsja Esa Lindell, kes sai kirja nii karjääri esimese värava kui esimese vähemalt kahe punktiga mängu.

Kommentaarid