Canadiens jõudis järjekordse võiduga ajaloolise saavutuseni

Mullu üheksa järjestikuse võiduga NHL-i ajaloo parima alguse teinud Montreal Canadiens on ka tänavu hooaja algusega seoses ajalugu teinud. Michel Therrieni meeskond on võitnud 12 oma esimesest 14-st mängust ja varem polnud klubi sellega hakkama saanud.

(foto: hockeyinsideout.com)
12. korjati ära Los Angeles Kingsi vastu. Mängule kahe järjestikuse nullimänguga tulnud kuningate puur oli mängu keskpaigaks juba kolm korda määritud. Paul Byron ja Phillip Danault jõudsid oma hooaja 4. tabamusteni ja Daniel Carr enda esimeseni.

Carey Price tuli mängule kukalt kratsima panevate numbritega ning oli taas heas hoos.


2015. aasta põhihooaja MVP lõpetas küll vaid 23 tõrjega, aga neist nii mõnigi oli eliitklassist. Või noh, tema jaoks rutiin.


"Ma ei tea, kuidas ta seda tegi, aga ta tegi seda," ütles Anže Kopitar selle tõrje kohta. "Arvatavasti näete seda veel tükk aega telerist."

Price jõudis isikliku üheksamängulise võiduseeriani, mis Canadiensi ajaloos hooaja alustuseks pikim. Tema nullimäng rikuti kaheksa minutit enne lõppu Tyler Toffoli ülekaalu väravaga. Lõppskoori 4-1 vormistas eelviimasel minutil Alex Galchenyuk.

"Me polnud esimese kahe kolmandiku jooksul piisavalt head," märkis Kopitar meeskonna esituse kohta. "Liiga palju vigu, liiga palju litri kaotamisi, liiga palju katkenud rünnakuid. Nende sugune kiire meeskond karistab selle ära."

Canadiens on ühtlasi oma ajaloos nüüd teist korda võitnud kõik hooaja esimesed üheksa kodumängu.


Võimas mänguvorm on Canadiensist teinud selge liiga liidri. 14 mänguga on kirjas 25 punkti. 21 silmaga järgneb Chicago Blackhawks, kellega pühapäeval võõrsil tõelises maiuspalas ka kohtutakse. Enne seda on kavas kodune mäng Detroit Red Wingsiga.

Teised kohtumised

Boston Bruins 5 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kolmandal minutil varajase eduseisuga šokeerinud Blue Jackets lasi avakolmandikuga neli väravat. Enne seda kohtumist oli kogu hooajaga lastud esimese 20 minuti jooksul vaid kolm. 15 tõrjet teinud Tuukka Raskist sai Bruinsi ajaloos neljas puurilukk, kes hooaja esimesest üheksast mängust kaheksa võitnud.


Pittsburgh Penguins 2 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Sidney Crosby oli taaskord täpne ja Penguins sai kaks korda nautida eduseisu, kuid vastu tuli võtta hooaja esimene normaalajaga saadud kodune kaotus. Eric Staal tuletas kõigile 1+2'ga meelde vanu aegu. Alates oktoobri lõpust Zach Parise'ita mängiv Wild pani enne seda kohtumist ka ühe olulise kaitsetala Marco Scandella vigastatud mängijate nimekirja.

Carolina Hurricanes 2 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Jakob Silfverberg kordas nelja punktiga (2+2) karjääri rekordit ja Ryan Getzlaf jõudis klubi rekordini. Viimasel minutil Ryan Kesleri teise värava juures tulnud söödupunkt oli tema karjääri 532. ja sellega õnnestus Teemu Selänne selja taha jätta.


Detroit Red Wings 3 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Hooaega meeskonna kindla teise numbrina alustanud Jimmy Howard on hakanud oma kohta tagasi võitma. Pikale kaotuste jadale on järgnenud just tema toel tulnud kaks järjestikku võitu. Ta on kuuest stardist võitnud neli, lastes 1.22 väravat ja tõrjudes 96.1%-ga! Samuti hiljuti pika kaotusteseeria lõpetanud Canucksil kahjuks sellist lootusekiirt pole.


Tampa Bay Lightning 4 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Lightning liikus oma kuuenda järjestikuse Islandersi vastu tulnud võiduni Steven Stamkose tüürimisel. Meeskonna kapten lõpetas 1+2'ga, kergitades oma hooaja punktisaagi 17 peale. Lightning on tänavu kaks omavahelist mängu kokku võitnud nüüd skooriga 10-2. Islandersi õnneks ei pea nad pärast tulevat esmaspäeva põhiturniiri käigus enam jagelema.

Florida Panthers 2 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

Endine Sharksi kaitsja Jason Demers üllatas kahe avakolmandiku väravaga, ent pärast 9-mängulist pausi Jussi Jokineni tagasi saanud pantritel ei õnnestunud heale algusele midagi peale ehitada. Tagasituleku algatas Brent Burns, kellel alates eelmise hooaja algusest kaitsjate seas võõrsilmängudest kirjas enim väravaid (19) ja punkte (46).

Nashville Predators 3 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Blues ei suutnud järjekordselt üle ühe skoorida vaatamata sellele, et esimene tuli juba neljandal minutil ära. Kodumeeskonna vedas kaotusseisust võidule kahe väravaga lõpetanud Calle Järnkrok. Blues tegeles aktiivselt endale augu kaevamisega. 1-1 väravale eelnes üks mängu venitamise karistus ja üks liigse väljakumängija eest tulnud karistus. Lühikese vahega tulnud Predatorsi teisele ja kolmandale väravale järgnes veel üks külaliste üleliigse väljakumängija eest tulnud karistus.

Calgary Flames 2 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Kaks Johnny Gaudreau väravat tõid Flamesi teisel kolmandikul 0-2 seisu pealt viiki, kuid viimasest kuuest mängust tulnud viies kaotus oli lõpuks siiski tõsiasi. Otsustav värav tuli Jamie Bennilt, kes lõpetas samuti kahe tabamusega. Starsi kapten oli enne seda üheksa mängu kuival olnud.

Arizona Coyotes 2 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Koiotid jätsid Patrik Laine väravata, aga nii tema kui Mark Scheifele teenisid ühe sööduga punktilisa ja kolmas järjestikune koduvõit jäi unistuseks. Jets võitis viimasest 14-st Arizonas käigust alles kolmanda mängu.

Kommentaarid