Canadiens jäi kodusest võiduseeriast ilma

Vahepeal juba võimatuna näima hakanud asi - Montreal Canadiensi kaotus kodumängus - on ikkagi aset leidnud. Bell Centre'is kümme mängu jutti kindlalt võitnud Canadiens jäi Florida Panthersi vastu hätta ning pidi lõpuks lisaajal vastase 4-3 paremust tunnistama.

(foto: tvasports.ca)
20 tõrjet kirja saanud Carey Price lasi tänavu alles teist korda rohkem kui kaks väravat ning kaotas ise kodus esimest korda alates 2015. aasta aprillist. Katkes 15-mänguline seeria.

Canadiens sai mängule ideaalse alguse, kui Max Pacioretty ülekaalu väravaga varakult juhtima asuti, kuid juba avakolmandikult tuldi siiski ära kaotusseisuga. Alex Petrovic viigistas ning teist mängu järjest skoorinud Kyle Rau realiseeris Michael Mathesoni filigraanse selja taha antud söödu.

Teine kolmandik algas samuti kodumeeskonna varajase väravaga, kui täpne oli David Desharnais ja Canadiens sai seal kirja rohkem kui pooled (21) oma 37-st pealeviskest, ent pantrid ei lasknud jätkuvalt kuidagi end maha raputada. Paar minutit enne perioodi lõppu viis oma hooaja neljanda skoorinud kollanokk Denis Malgin külalised uuesti ette.

Haigestunud Aleksandr Radulovita mänginud Canadiens sai kolmandal perioodil lisaajale viiva värava tänu Paul Byronile. Panthers jõudis seal vaid kolme pealeviskeni.

Kolm pealeviset tuli Gerard Gallanti meeskonnalt ka lisaaja esimese kolme minutiga ning enne Montreali külastamist tänavu vaid ühe võõrsilmängu võitnud Panthers sai veidra värava toel hakkama pealtnäha võimatuga. Aaron Ekbladil läks pealeviset sooritades kepp puruks, litter lendas vastu Canadiensi kaitsja Nathan Beaulieu jalga ja Price'i selja taha.

"Tegu oli naljaka õhtuga," tunnistas pärast matši Gallant. "Olid mõned naljakad väravad. Räägime alati litri väravale suunamisest ja sellele järgi liikumisest. Vahest sul veab nendega. Carey'st nelja mööda saamine pole üldse kerge."

Kaotusega kadus Price'il võimalus korrata ühte järjekordset rekordit. Canadiensi väravavahtidest on varem ühe hooaja sees 11-mänguline võiduseeria olnud vaid George Hainsworthil, kes sai sellega hakkama 1927. aastal.


Pärast seitsmest omavahelisest mängust kuue kaotamist on Panthers nüüd alates eelmisest hooajast võitnud kõik viis vastasseisu.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 2 - 3 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Senaatorid ronisid kaks korda kaotusseisust välja ja korjasid lõpuks karistusvisete 5. ringis Erik Karlssoni tabamusega võidu. Guy Boucheri meeskond on kümme kohtumist järjest piirdunud normaalajal kahe või vähema tabamusega, aga nendest matšidest on võidetud kuus ja punkt on kirjas veel ühest.

Columbus Blue Jackets 2 - 1 (LA) Washington Capitals (tipphetked)

Capitals kaotas alates eelmise hooaja algusest alles teist korda mängu, kus viimasele kolmandikule eduseisuga mindi. Zach Werenski hooaja viies tühistas Nicklas Bäckströmi tabamuse ja Cam Atkinson tõi enda viiendaga kohe lisaaja avaminutil võidu. Kuuenda järjestikuse koduvõidu saanud jakid kordavad klubi rekordit.

Carolina Hurricanes 1 - 0 San Jose Sharks (tipphetked)

PNC Arenal, kus oli kohal alla 9 000 pealtvaataja, sai näha midagi, mida pole üle aasta juhtunud. Cam Ward jõudis 22 tõrjega nullimänguni. Aaron Delli seljataguse määris kümme minutit enne lõppu Joakim Nordström.

Detroit Red Wings 3 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Niklas Kronwallile puhkust andnud Red Wings võitles end viimasel kolmandikul kahe ülekaalu väravaga välja 1-3 seisu pealt, kuid 1:10 enne lõppu kostitas Nikita Kutšerov kodumeeskonda külma duššiga. Venelane lõpetas mängu 2+1'ga. Külaliste võitu jäi varjutama Steven Stamkose vigastus. Veel pole teada, kui tõsine see on.

Toronto Maple Leafs 6 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Kuna Pekka Rinnel on alakeha vigastusega probleeme, siis viskas Predators Marek Mazaneci uljale Leafsile ette ja tagajärg oli kiire tulema. Kodumeeskond toksis vähem kui poole mänguga juba kolm täis. James van Riemsdyk jõudis lõpuks karjääri teise kübaratrikini ja püstitas nelja punktiga oma uue tippmargi. Neli silma sai kirja ka Tyler Bozak, kes korjas need kõik söötudega. Mitch Marner lõpetas 1+2'ga.

St. Louis Blues 4 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Blues jäi Sam Reinharti väravast taha, aga noppis siiski lõpuks sellest vastasseisust kindlalt oma üheksanda järjestikuse võidu. Kokku oma viienda järjest kaotanud Sabres pole kaheksa mängu jooksul kordagi üle kahe kirja saanud. Neist viiel korral on jäädud isegi vähema kui kahe peale.

Minnesota Wild 0 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Liiga halvima kaitsega meeskond nullis liiga parima kaitsega satsi. Chad Johnson võttis 27 tõrjega karjääri viienda nullimängu. Värava eest hoolitses Johnny Gaudreau, kes tegi selle ülekaalust ära juba seitsmenda minuti alguses.

Winnipeg Jets 4 - 0 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawksi 11-mänguline punktiseeria katkestati üsna julmalt. Kuigi kolm väravat tulid alles viimasel perioodil. Neist üks läks ka Patrik Laine nimele. Ta on pärast Jevgeni Malkinit esimene, kes karjääri esimese 18 mänguga 12 väravani jõudnud. Blackhawksi esmakordse Winnipegis nulli peale jäämise eest kandis hoolt Connor Hellebuyck, kes teenis 27 tõrjega hooaja esimese puhta paberi.

Dallas Stars 1 - 2 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Taylor Hallita mänginud Devils jõudis tänu Adam Henrique'i väravale oma viienda järjestikuse võiduni. Jason Spezza koosseisu tagasi saanud Stars piirdus vaid 24 pealeviskega. Teisel kolmandikul Antti Niemit 16 üritusega terroriseerinud külalised jõudsid lõpuks 33ni.

Colorado Avalanche 4 - 1 Los Angeles Kings (tipphetked)

Teist mängu järjest Anže Kopitarita olnud Kings sai neljanda järjestikuse kaotuse suuresti tänu ühe kolmiku ebaõnnestunud õhtule. Dustin Brown, Devin Setoguchi ja Nic Dowd olid jääl kõigi kodumeeskonna väravate ajal.

Vancouver Canucks 2 - 7 New York Rangers (tipphetked)

Eelmisel nädalal kodus üllatuslikult Canucksile kaotanud Rangers tegi selle eest kuhjaga tagasi. J.T. Miller ja Kevin Hayes skoorisid mõlemad kaks. Punktide osas oli kolmega (1+2) kõige resultatiivsem Mats Zuccarello. Rangers on teist korda oma ajaloos võitnud 13 oma esimesest 17-st mängust. Nad on 72 tabamusega liiga resultatiivseim sats. Järgmisel (Flyers) on kirjas 15 (!) tabamust vähem.

Anaheim Ducks 4 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers kukub trepil aina allapoole ning Connor McDavid on karjääri pikima 9-mängulise väravapõua peal. Ducksile on viimase kümne omavahelise vastasseisus jooksul nüüd alla jäädud üheksa korda.

Kommentaarid