Ovetškin rikkus Jetsi järjekordse vägeva tagasituleku

Winnipeg Jets on tänavu hakanud kuulsust koguma suurtest kaotusseisudest võitmisega. Oma hooaja avamatšis alistati Carolina Hurricanes 1-4 seisu pealt 5-4 ja paar nädalat tagasi Toronto Maple Leafs sama skooriga isegi 0-4 august. Nüüd oli Washingtonis lähedal järjekordne imeline tagasitulek, aga Aleksandr Ovetškin rikkus selle ära.

(foto: bostonherald.com)
Jets mängis end viimasel kolmandikul 0-3 pealt viiki, kuid võidupunktid jäid siiski Capitalsile, kui Ovetškin lisaajal oma järjekordse ülekaalu klassika pani.


Ovetškin lõpetas mängu kahe tabamuse ja ühe söödupunktiga. Tema esimene värav tegi täpselt mängu keskpaigas seisuks 3-0. Kodumeeskonna eest olid täpsed ka Nicklas Bäckström ja T.J. Oshie

Külaliste tagasituleku algatas viimase perioodi alguses vähemuse väravaga Tobias Entröm, kellega liitus peagi ka Adam Lowry. Viigivärav tuli Marko Danolt, kui mängitud oli 11:11.

"Nad nägid meist viimasel kolmandikul rohkem vaeva," tõdes hooaja esimese skoorinud Bäckström pärast mängu. "Olime lohakad ja parajalt õnnega koos, et kahe punktiga pääsesime."

Bäckström lõpetas samuti kolme punktiga (1+2). Ovetškini jaoks oli tegu karjääri 109. vähemalt kahe väravaga mänguga. Nende osas läks ta ette Jarome Iginlast ja kerkis liiga viimase 20 aasta parimaks.


Mängus pealevisetega 32-27 üle olnud Capitals on nüüd viimasest 12-st omavahelisest mängust võitnud kümme.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 1 - 2 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Mike Babcocki meeskond teenis hooaja esimese võõrsilvõidu kahe Mitch Marneri väravaga. Kõva panus oli ka Frederik Andersenil, kuna pealevisete osas jäädi tervelt 29-43 alla. Sabres teatas enne mängu, et meeskonna vigastuste kriis on suurenenud Zach Bogosiani põlvetraumaga.

New York Rangers 5 - 3 Edmonton Oilers (tipphetked)

Rangers võitis üle kuue aasta esimest korda normaalajaga mängu, kus kolm korda taha jäädi. Võidusadamasse jõuti 1+2'ga lõpetanud Kevin Hayesi juhtimisel. Kapten Ryan McDonagh jäi pärast 8-mängulist seeriat esimest korda punktideta. Viimati nähti mõne Rangersi kaitsja poolt nii pikka punktiseeriat 1996. aastal, kui Brian Leetch oli alustanud hooaega, mis lõppes Norrise trofeega.

New York Islanders 2 - 3 (KV) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers vedas end teist õhtut järjest viimase minuti väravaga lisaajale, saades lõpuks võidu kätte. Karistusvisetel skooris ainsana Claude Giroux, kelle karjääri rekordit tähistav 11-mänguline punktiseeria katkes. Islanders on viimasest viiest nüüd kaotanud neli.

Ottawa Senators 1 - 0 Vancouver Canucks (tipphetked)

Pole Andersoni, pole probleemi. Kaitses väga kitsiks jäänud Senators lasi viimase viie jooksul neljandat korda vähem kui kaks. Kolm neist on olnud nullimängud. Meeskonna särgis debüüdi teinud Mike Condon pidi siin selleks tegema 27 tõrjet. 26-aastane ameeriklane on klubi ajaloos kolmas väravavaht, kes esimese mängu puhaste paberitega lõpetanud.


Tampa Bay Lightning 3 - 4 (KV) Boston Bruins (tipphetked)

Külalistel läks 3-1 edu käest, kuid mäng suudeti pikale veninud karistusvisete seerias siiski enda poolele kallutada. 10. ringis sai otsustava tabamusega hakkama Jimmy Hayes. Eelmises kohtumises viga saanud Jonathan Drouinita mänginud Lightning on viimasest viiest võitnud vaid ühe.

Florida Panthers 4 - 3 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Pantritel läks viimasel kolmandikul käest 3-1 edu, aga Vincent Trocheck jättis oma teise väravaga lisaaja viimasel minutil siiski võidupunktid koju. Ühe sööduga hooaja viienda punktini jõudnud Jaromir Jagr sai kirja karjääri 1640. põhihooaja mängu, mis viis ta läbi aegade edetabelis Dave Andreychukist ette 6. kohale.

Chicago Blackhawks 4 - 0 Colorado Avalanche (tipphetked)

Marian Hossa skooris kaks tükki ja Corey Crawford tegi 38 tõrjega viimase kolme kohtumise jooksul teise nullimängu. Joel Quenneville'i meeskonnale tuli neljas järjestikune võit vaid 21 pealeviskega. Artjom Anisimov kasvatas ühe sööduga karjääri pikima punktiseeria üheksa mängu peale. Ta on hetkel 14 silmaga liiga resultatiivsustabeli tipus.

Dallas Stars 6 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Mängus, kus kaheksast väravast viis tulid viimasel kolmandikul, kordas Tyler Seguin nelja söödupunktiga karjääri rekordit. Jamie Benn sai kirja kolm söötu ja John Klingberg kaks väravat. Enne kohtumist oma väravavahte kritiseerinud Lindy Ruff nimetas oma meeskonna esituse hooaja parimaks.

Arizona Coyotes 3 - 2 (KV) Nashville Predators (tipphetked)

Predators suutis seitsmest ülekaalu võimalusest realiseerida vaid ühe ning jäi viimasel kolmandikul Anthony Duclairi hooaja esimese värava tõttu võidust ilma. Duclair oli hiljem täpne ka karistusvisetel. Lisaks skooris seal Radim Vrbata, kes kerkis karjääri 42. eduka karistusviskega Frans Nielseni kõrvale jagama liiga rekordit. Avakolmandikul sai Christian Dvorakist kolmas Coyotesi mängija, kes tänavu oma karjääri esimese väravani jõudnud.

Los Angeles Kings 3 - 2 (LA) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Sidney Crosby tegi oma kaks väravale läinud pealeviset tabamusteks, kuid lisaajale minnes oli juba ette teada, mis juhtub. Kings on tänavu saanud kõik oma kuus kaotust normaalajal, kuid kõik viis võitu on tulnud pärast seda ning neli neist lisaajal. 26-aastane kollanokk Nic Dowd otsustas asja hooaja teise väravaga. Kings mängis Tom Gilbertita, kellele eelmises mängus juhtunu eest enne kohtumist kolmemänguline keeld määrati.

San Jose Sharks 2 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Sharks lasi endale tänavu kodus esimest korda rohkem kui ühe ja sai kodupubliku ees ka esimese kaotuse. Külalaiste kahe värava autoriks oli 18-aastane Matthew Tkachuk.

Kommentaarid