Ducks tegi Flamesi vastu ajalugu

NHL on endale saanud uue meeskonna, kellel ühe vastase vastu koduvõitude seeria läbi aegade pikim. Selleks on Anaheim Ducks, kes alistas pühapäeval Calgary Flamesi kodus 24. korda järjest. Kanada klubi pääses Anaheimist viimati kaotuseta 2004. aasta aprillis.

(foto: usatoday.com)
Ducks võidutses Ryan Kesleri kahe ülekaalu värava toel 4-1. Täpsed olid ka Andrew Cogliano ja Clayton Stoner. Ryan Getzlaf ja Corey Perry lõpetasid mõlemad kolme söödupunkti. Nii jõudis meeskonna kapten ka klubi läbi aegade edetabelis Teemu Selänne kõrvale jagama edukaima söödumeistri au. Kirjas on 531 silma.


Flames suutis mängu avakolmandiku lõpuminutitel Alex Chiassoni tabamusega viigistada, kuid kogu kohtumisega jõuti vaid 26 pealeviskeni ja vähesed võimalused rohkem välja pigistada ei lubanud. Ducks sai enda väravad 21 üritusega.

"On raske võita, kui sai üle ühe ei suuda võrku panna. Peame leidma viisi, kuidas skoorida koledaid väravaid," märkis Flamesi kapten Mark Giordano pärast mängu.

Vahepeal kena kolmemängulise võidute jada kokku pannud Flames on nüüd viimasest viiest kaotanud neli. Neis kõigis on ka skooritud vähem kui kaks. Ducks on viimase kuue jooksul neli korda lasknud endale vähem kui kaks ja need kõik kohtumised on võidetud. Vaikse ookeani divisjonis on tõustud Edmonton Oilersi kannule.


Meeskonnad kohtuvad tänavu põhiturniiril veel neli korda. Flamesi õnneks on neist mängudest Honda Centeris kavas veel vaid üks.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 1 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Red Wingsil õnnestus saada tänavu esimeseks meeskonnaks, kes Connor McDavidil ei lubanud enda väravale saata mitte ühtegi pealeviset, aga ise ei suudetud 1-0 edu peale midagi ehitada. Vahepeal päris vingelt pannud ja kuus järjest võitnud meeskond on nüüd kaotanud viis jutti.

St. Louis Blues 5 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Blues lõpetas eeskujulikult põuaperioodi, kui vaid viis väljakumängijat punktideta jäid. Robby Fabbri ja Jori Lehterä jõudsid hooaja esimeste tabamusteni. Kodus on Blues tänavu seitsmest võitnud viis ja kaotustest vaid üks on tulnud normaalajaga.

Carolina Hurricanes 1 - 4 New Jersey Devils (tipphetked)

Kodumeeskond oli pealevisetega 34-21 üle, aga suutis Keith Kinkaidi puhta paberi määrida alles seitse minutit enne lõppu. Selleks ajaks oli aga Mike Cammalleri teinud oma karjääri kuuenda kübaratriki. 34-aastane ründaja jõudis viimati ühes mängus kolme väravani 2013. aastal. Temast sai ka kogu liiga peale viimase üheksa aasta jooksul esimene, kes teinud naturaalse kübaratriki (mängus kolm väravat järjest).

New York Rangers 5 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Rangers jätkab müstilise tempoga skoorimist. 13 mänguga on kirjas 55 tabamust ehk keskmiselt mängu kohta 4.23. Kõik väravad tulid erinevatelt mängijatelt. Viimati tegi Rangers viies mängus järjest vähemalt viis väravat hooajal 1978/79.


Chicago Blackhawks 4 - 3 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

0-2 taha jäänud Blackhawksile tõi kuuenda järjestikuse võidu Marian Hossa lisaaja viimase minuti tabamus. Slovakkia ründekuulsusest sai neljas aktiivne mängija, kes jõudnud 1100. punktini. Jonathan Toews lõpetas 1+2'ga ning endiselt ei jäänud punktideta ka Artjom Anisimov, kelle seeria juba 11 kohtumise peal. Ta on 17 silmaga liiga resultatiivseim mees ja jagab kaheksa tabamusega väravaküttide edetabeli esikohta.

Kommentaarid