McDavid ja Crosby kohtuvad esimest korda

Suur osa hokisõpradest suunab täna oma pilgud Pittsburghi, kus toimub väga huvitav kohtumine. Uue aja suurim hokigeenius Connor McDavid ja veel troonil istuv kuningas Sidney Crosby lähevad omavahel esimest korda kokku. McDavidi debüüthooajal jäi kohtumine tema kolmekuulise vigastuspausi tõttu ära.

(foto: foxsports.com)
McDavid on karjääri esimese 58 mänguga jõudnud 21 värava ja 62 punktini. Hooajal 2005/06 debüteerinud Crosby kogus enda esimese 58 kohtumisega 65 silma (28+37). Mõlemad on heas hoos olnud ka tänavu. McDavidil on 13 mänguga kirjas 14 punkti (5+9) ja Crosby on olnud sedavõrd domineeriv, et tema esitustest on isegi eraldi video kokku pandud.

"See on minu jaoks elevust tekitav," on McDavid kohtumise kohta öelnud. "Ta on keegi, kes oli üles kasvades minu iidoliks ja minu jaoks saab see olema päris lahe."

Nii mõnegi hinnangul võib Pittsburgh Penguins vs Edmonton Oilers vastasseis olla ka tänavune karikafinaal. Kihlveokontorites on esimesest 13-st mängust üheksa võitnud Oilers kerkinud läänekonverentsi favoriidiks ja Penguins jagab idas seda au Washington Capitalsiga.

McDavid, kelle ühe intervjuu ajal Jesse Puljujärvi nädalavahetusel osava fotopommiga hakkama sai, on enne tänast kohtumist kiitnud ka Crosby karjääri saavutusi ja rääkinud temast ülivõrdes. "Ta on maailma parim mängija ja kui saad temalt midagigi õppida, siis ilmselgelt tuleb see kasuks. Ma ei ürita tema moodi mängida, aga üritan õppida asjadest, mis talle edu toonud."

Kiitusega pole kitsi olnud ka Crosby. "Minu hinnangul paistab enim silma tema kiirus," ütles ta McDavidi kohta. "See lubab tal teha mimeid teisi asju. Ta näeb väljakut väga hästi. Ta on litrit hoides väga tugev. Tema hokitaju ja kiirus on need, mis enim silma hakkavad."

Oilersi kapteni kiirust on varasemalt ka vanemad korüfeed kiitnud.


Crosby andis oma kümme aastat nooremale kolleegile ka edasiarenemiseks nõu, öeldes: "Kõige tähtsam on käigu pealt õppida ja vaadata, mis sulle endale paremini sobib. Tuleb meeles pidada seda, mille toel siiamaani jõudsid ja üritada seda edu jätkata."

Penguins ja Oilers alustavad tuleval ööl Eesti aja järgi kell 2.

Kommentaarid