Pikk põud kestab edasi: 2-0 edu hoidnud Red Wings ei suutnud Philadelphias kaotusteseeriat lõpetada

NHL on aastatega kujunenud väga võrdseks liigaks, kuid sellele vaatamata on siiski kohtumisi, mille lõpptulemused on enamvähem etteaimatavad. Mõnele meeskonnale lihtsalt ei istu kellegi vastu või kuskil hallis mängimine. Detroit Red Wingsil on künkaks ees Philadelphias mängimine. Seal pole alates aastast 1997 ühtegi võitu tulnud ja seekord isegi mitte 2-0 eduseisuga.

(foto: Derik Hamilton/AP Photo)
Steve Yzerman, Brendan Shanahan, Sergei Fjodorov, Nicklas Lidström ja mitmed teised suurkujud olid veel punast särki kandmas, kui Red Wings viimati 1997. aasta jaanuaris Philadelphias võidutses. Kokku on nüüd kirjas 12 järjestikust kaotust.

Dylan Larkin ja Andreas Athanasiou skoorisid avakolmandikul 16-sekundilise vahega, aga Chris VandeVelde ja Põhja-Ameerikas oma esimesega hakkama saanud Roman Ljubimov viigistasid.

Red Wings jäi lõpuks pealevisetega 25-40 alla, aga kui Henrik Zetterberg viimase perioodi keskel veel ühe eduseisu tõi, siis võisid meeskonna fännid vaikselt hakata mõtlema juba sellest, kui palju aega viimasest Philadelphiast saadud võidust möödunud on. Kuid päris karmilt venis seeria ikkagi pikemaks.

Flyers sai veidi rohkem kui minut enne normaaalaja lõppu tühja väravaga 3-3 viigi kätte, kui kaitsja Mark Streit täpselt õigel ajal värava alla prügi koristama sattus. Red Wingsi peatreener Jeff Blashill lootis küll vaidega tabamust ära võtta, kuna Brayden Schenn sadas olukorras Petr Mrazekile selga, ent värav jäi püsima.


Lisaajal nähti vaid ühte väravale läinud pealeviset ja see oli Jakub Voraceki hooaja kuues tabamus. Selle juures söödupunkti kirja saanud Claude Giroux venitas karjääri pikima punktiseeria kümne mängu peale. 13 silmaga jagab ta hetkel Artjom Anisimoviga (Chicago Blackhawks) liiga punktitabeli esikohta.


Red Wings saab ligi 20-aastase kaotuste jada lõpetamist uuesti üritada tuleval teisipäeval.

Teised kohtumised

Montreal Canadiens 3 - 0 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks jäi viimase nelja mängu jooksul kolmandat korda nulli peale. Seda tänu Carey Price'i 42 tõrjele. Karjääri jooksul on ta ühes nullimängus rohkem tõrjeid (43) teinud vaid 2015. aasta playoffide avaringi 6. mängus Ottawa Senatorsi vastu.

Anaheim Ducks 1 - 5 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Kris Letang naases vigastuspausilt 1+1'ga ning samuti oli Matt Murray pingviinide puuris tagasi. Sidney Crosby jäi tänavu esimest korda väravata, kuid hoidis ühe sööduga siiski punktiseeriat elus. Nick Ritchie ja Ryan Getzlafita mänginud Ducks on kodus kaks kohtumist järjest nelja väravaga kaotanud.

Kommentaarid