Jack Johnson mängib piltlikult öeldes kopikate eest

Paar aastat tagasi jõudis avalikkuse ette kurioosne lugu, kuidas Jack Johnsonile on tema enda vanemad mütsi pähe tõmmanud. Columbus Blue Jacketsi kaitsemees on miljonitesse ulatuvasse võlga jäänud ja see tähendab, et ta mängib NHL-is piltlikult öeldes kopikate eest.

(foto: si.com)
Johnson on tänaseks kaheksast võlausaldajast kuuega kokkuleppele jõudnud, tasumaks pankrotimenetluse järgselt üle üheksa miljoni dollari. Ta on juba pidanud loobuma kahest kodust ja Ferrarist, mille väärtuseks hinnati 125 000 dollarit. Nüüd peab ta ka praktiliselt kogu oma palga võlgade katteks ära andma.

29-aastasel ameeriklasel, kelle leping kehtib järgmise hooaja lõpuni, on aastatasuks viis miljonit dollarit. Sellest on tal õigus jätta iga-aastaselt endale vaid 246 000 dollarit elamiskulude katteks. See teeb temast ülekaalukalt NHL-i kõige vähem teeniva mängija, nagu üks võlausaldaja on ka märkinud.

Paika on pandud ka see, et Johnson saab oma järgmiselt sõlmitavalt lepingult endale jätta vaid veidi üle 277 000 dollari seniks, kuni kõik võlad on klaaritud.

Pühade ajal see perekond nähtavasti ühise laua taha ei kogune. Johnson pole ka pärast juhtunu ilmsikstulekut ei isa ega emaga suhelnud. Samuti pole kummagi nimi kohtudokumentides ehk 2010. aasta OM-hõbe on selles supis täiesti üksi.

Kommentaarid