Capitals võitis Chicagos gigantide lahingu

Taas üks võiduseeria on lõppenud. Seitse mängu järjest võitnud Chicago Blackhawks ei suutnud seeriat kaheksa peale venitada. Kodus jäädi lisaajal 2-3 alla Washington Capitalsile, kellest on tänavu kujunenud üks edukaimaid võõrsilmeeskondi. Seitsmest mängust on võidetud viis.

(foto: voasport.com)
Oma eelmised kaks mängu lisaajal võitnud ja lõppenud seeriat samuti lisaajal tulnud võiduga alustanud Blackhawks ei suutnud seekord õnnetu juhuse tõttu sama korrata. Lisaperioodi keskel juhtus veider olukord, kus T.J. Oshie komistas ja jääle prantsatas ning talle kukkus otsa Vince Hinostroza, kelle koperdamise tõttu jäi Marcus Johansson täiesti vabaks ja võrk sahises.

Normaalaja neljast väravast kolm tehti ära avakolmandikul. Kahe Jay Beagle'i tabamuse vahele mahutas end Brian Campbell.

Blackhawks on endale tänavu mitmeid kordi dramaatiliselt mängu lõpus lisaaja välja võidelnud ja nii läks ka nüüd. 23 sekundit enne lõppu jäi Marian Hossa külaliste värava juurde järelvalveta ning superhoos slovakk kaks korda küsima ei hakanud. Viimase kaheksa mängu jooksul läks temalt võrku seitsmes värav.

Mängukangelane Johansson, kes vahepeal kolmes mängus viis väravat tegi, murdis reedese tabamusega kolmemängulise põua, mis kehtis nii väravate kui punktide kohta.

Teisel kolmandikul oli üks kummaline olukord, kui pärast ühte TV-timeouti oli Corey Crawfordi asemel järsku väravas Scott Darling. Blackhawksi esinumbril oli varustusega väike probleem, mis lasi varukinda minutiks ja 18-ks sekundiks väljakule. Selle ajaga tegi Darling ka ühe supertõrje.


Oma esimesest 15-st kohtumisest kümme kodus pidanud Blackhawksi ootab alates järgmisest nädalast ees kõva katsumus. Teisipäevaks reisitakse Winnipegi ja tagasi kodus ollakse uuesti alles 28. kuupäeval. Vahepeale mahub seitse järjestikust võõrsilmatši.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 1 - 2 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Külalised olid pealevisetega üle 43-26, aga vajasid lisaajal karistusviset, et võit kätte saada. Selle realiseeris kapten Andy Greene. Devilsi särgis skooris kaitsjatest viimasena mõne karistusviske Scott Niedermayer, kes sai sellega hakkama 1998. aastal. Normaalajal jõudis mullune Soome liiga parim kaitsja Yohan Auvitu karjääri esimese NHL-i väravani.

Toronto Maple Leafs 6 - 3 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Leafs alustas viimast kolmandikku 2-3 kaotusseisust. Wayne Simmonds tegi kaks tükki. Ühe ülekaalust ja ühe vähemusest. Leafsil tulid kõik väravad erinevatelt meestelt. Nende seas oli ka Leo Komarov, kes jõudis hooaja esimese tabamuseni. Morgan Rielly tegi 1+3'ga karjääri rekordi.


Ottawa Senators 2 - 1 Los Angeles Kings (tipphetked)

Jeff Zatkoff oli uuesti jalul ja Kings hakkas Dwight Kingi teise kolmandiku avaminuti väravast liikuma järjekordse vastase nulliga tulnud võiduni, kuid siis sai Zatkoff uuesti vigastada ja kõik ilus läks käest. Zack Smith viigistas neli minutit enne lõppu ja Mark Stone tõi seitse sekundit enne lõpusireeni võidu. Varem olid sellega meeskonna särgis hakkama saanud vaid kolm meest.


Colorado Avalanche 3 - 2 (LA) Winnipeg Jets (tipphetked)

Jets tuli tublilt 0-2 seisu pealt välja, aga lõpetas võidujahi enesealgatusel ära, kui Nikolaj Ehlers lisaajal omavärava tegi. Ja seda harvanähtava konkreetsusega. Rene Bourque sai sellega kirja oma mängu teise. Skoorimist alustas Mikko Rantanen, kelle jaoks oli tegu karjääri esimese väravaga.


Edmonton Oilers 2 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Oilers tuli kaks korda kaotusseisust välja, kuid ei suutnud lõpuks pealevisete arvestuses saavutatud 42-30 edu punktideks mängida. Viimasel kolmandikul oldi nende osas üle koguni 12-3. Stars on nüüd viimasest 25-st omavahelisest mängust võitnud 18.

Kommentaarid