Columbuse kahur paukus jälle mitme mängu jagu

Kuu alguses Montreal Canadiensit ühes kohtumises kümne väravaga kostitanud Columbus Blue Jackets skooris läinud ööl jälle pöörase tempoga. Nationwide Arena kahur paukus St. Louis Bluesi vastu kaheksa korda. John Tortorella meeskond jäi peale 8-4.

(foto: sportsnet.ca)
Jackets on kogu hooaja peale skoorinud 45 väravat ehk 40% tabamustest on tulnud kahes mängus. Vaatamata tagasihoidlikult liigakohale (Metro divisjonis ollakse viies) on nende väravatesuhtest +13 paremad vaid kolm meeskonda.

Viimases kolmes kodumängus kokku 21 väravat teinud sinijakid püstitasid sellega uue klubi rekordi. NHL-is nähti viimati nii heas hoos meeskonda kümme aastat tagasi, kui Buffalo Sabres samuti kodus sellise skoorimistempoga hiilgas.

Mäng oli rekordiliseks ka Cam Atkinsoni jaoks. 27-aastane ründaja jõudis Bluesi vastu nelja väravasööduni. Rohkem kui kaks punkti sai kirja ka kapten Nick Foligno, kes lõpetas 1+2'ga. Sam Gagner skooris kaks ning sihile jõudsid ka Alexander Wennberg, Markus Nutivaara, William Karlsson, Zach Werenski ja põgusalt vigastuspausilt naasnud Brandon Dubinsky.

Teise kolmandiku lõpuosale 1-7 kaotusseises vastu läinud Bluesi eest oli kahe väravaga parim Robby Fabbri, kelle peatreener Ken Hitchcock meeskonna eelmises mängus koosseisust välja oli jätnud. Väravateni, mis kõik tulid ülekaalust, jõudsid ka Kevin Shattenkirk ja Vladimir Tarasenko, kes lisas tabamuse kõrvale kolm söötu.

Bluesi puurivahid jagasid sisse lastud väravad võrdselt ära. Mängu alustanud Jake Allen kestis 24 minutit ja 36 sekundit ning tegi kaheksa tõrjet. Carter Hutton lõpetas 14 tõrjega. Sel hooajal alles neljandat korda rohkem kui kaks lasknud Sergei Bobrovskil oli vastu panna 33 kõrvale lükatud üritust.


Kahuri peab arvatavasti peagi hooldusesse viima. Jacketsi järgmisest viiest mängust neli on ka kodujääl.

Teised kohtumised

Montreal Canadiens 5 - 0 Detroit Red Wings (tipphetked)

Andrew Shaw juhtimisel (1+2) sai Canadiens kirja oma kümnenda järjestikuse koduvõidu ja nüüd on neil esimest korda ajaloos hooaeg kümne järjestikuse koduvõiduga alanud. 25 tõrjega hooaja teise nullimängu teinud Carey Price sai samal ajal kogu liiga peale ajaloo esimeseks puurivahiks, kes hooaega kümne järjestikuse võiduga alustanud.


Tampa Bay Lightning 1 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks jättis avakolmandikul ühe karistusviske realiseerimata, aga tuli sealt 2-0 eduga välja ja toksis endale lõpuks kokku rutiinse võidu. Martin Jonesi nullimäng rikuti Anton Stralmani hooaja esimese väravaga 14 minutit enne lõppu.

Florida Panthers 3 - 2 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Pantrid korraldasid kodupublikule päris dramaatilise õhtu, kui viimasele kolmandikule 0-2 seisuga mindi ja viik alles 14 sekundit enne lõpusireeni välja teeniti. Kangelaseks kerkis Jonathan Marcessault, kes jõudis oma hooaja kaheksandani. Sellega aga draama veel ei lõppenud. Lisaajal jäi kodumeeskonnal ülekaalu võimalus realiseerimata ning karistusvisked jõudsid päris lähedale. Sellest ei tahtnud aga midagi kuulda kollanokk Denis Malgin, kes lõpetas asja 46 sekundit enne lõppu.


New Jersey Devils 4 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Devils skooris tänavu alles viiendat korda üle kahe värava, kuid sellele vaatamata on esimest korda pärast hooaega 1990/91 alustatud aastat koduse 7-mängulise punktiseeriaga. Neist kohtumistest on kuus võidetud. Taas Ryan O'Reillyta mänginud Sabres piirdus seitsmendat korda järjest vähema kui kolme väravaga.

Philadelphia Flyers 3 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Kaks korda taha jäänud Flyers suutis tänavu alles kolmandat korda vastastele jätta vähem kui kolm. Kätt said proovida mõlemad väravavahid, kui viga saanud Michal Neuvirth enam teisele kolmandikule välja ei tulnud.

Pittsburgh Penguins 4 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Nooruslik Leafs üllatas teisel minutil eduseisu võtmisega, aga pingviinid haarasid lõpuks jõuga oma. Skoorimise lõpetas viimase kolmandiku keskel Sidney Crosby, kes nüüd üheksa mänguga juba kümne värava peal. Sel nädalal teemaks tõusnud pealevisete suhe jäi Penguinsi kasuks 49-36.

Carolina Hurricanes 5 - 1 Washington Capitals (tipphetked)

Teuvo Teräväinen lõbutses karjääri parimat tähistava nelja punktiga (1+3) ning peatamatud olid ka Jordan Staal (samuti 1+3) ja Sebastian Aho, kes jõudis karjääri esimeste väravateni (2+1). Capitals lasi alates märtsist esimest korda endale viis väravat. Suur kaotus tuli pärast Jevgeni Kuznetsovi juhtväravat.

Arizona Coyotes 1 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Tuukka Rask jätkab oma suurepärast hooaja algust. 31 tõrjega lõpetanud soomlasest sai klubi ajaloos kolmas puurilukk, kes võitnud üheksa oma hooaja esimesest kümnest mängust. Ligi pooled (14) tema tõrjetest tulid viimasel kolmandikul, kus Radim Vrbata ülekaalust kaheksa minutit enne lõppu puhta paberi määris.

Nashville Predators 5 - 0 Anaheim Ducks (tipphetked)

Meeskonnad said kirja täpselt sama palju pealeviskeid (27), aga võõrustajad kasutasid enda üritused paremini ära. Pekka Rinne jõudis karjääri 41. nullimänguni. Filip Forsberg jõudis alles nüüd oma hooaja esimese väravani. Kuigi muretsemiseks pole vast põhjust. Kui rootslane eelmisel hooajal 33 tabamusega klubi rekordit kordas, siis oli praeguseks kirjas vaid üks värav rohkem.

Calgary Flames 1 - 4 New York Rangers (tipphetked)

Rangers sai 15 mängu jooksul 11. korda kirja vähemalt neli väravat. Viimane tabamus tuli Pavel Butšnevitšilt, kes oli täpne neljandat mängu järjest. Nende kohtumiste jooksul on ta kogunud kuus oma hooaja kaheksast punktist.

Kommentaarid