Leafs alistas teistkordselt Oilersi

Novembrit Edmonton Oilersi alistamisega alustanud Toronto Maple Leafs sai kuu lõpus sama tembuga hakkama. Auston Matthews ja Connor McDavid suutsid teises omavahelises kohtumises selgelt eredamalt särada, olles kahe peale osaline pooltes 4-2 skooriga lõppenud mängu väravates.

(foto: cbc.ca)
Mõlemad noored ässad said kirja värava ning McDavid kogus enda arvele veel ka ühe söödupunkti. Oilers oli pealevisetega 30-23 üle, aga kogu kohtumine kuulus siiski hooaja teise võõrsilvõidu saanud Leafsile.

Mike Babcocki meeskond juhtis pärast kahte kolmandikku 4-1. Lisaks Matthewsile tegid skoori ka James van Riemsdyk, Nazem Kadri ja Zach Hyman. Esimesed kolm jõudsid kõik hooaja 10. tabamuseni.

Kodumeeskonna pani teisel perioodil tabloole Andrej Sekera ning McDavidilt tuli viimase kolmandiku alguses hooaja 11. värav. Kahe punktiga esitus aitas tal liiga resultatiivsustabeli tipus edu järgmiste ees kasvatada viie silma peale. 24 mänguga on kirjas 31 punkti (11+20). Neist 12 on tulnud hetkel käsil olema 6-mängulise seeria käigus.


Vaatamata kapteni tulisele minekule on aga Oilers omadega taaskord jännis. Vahepealne kaotusteseeria õnnestus kolme järjestikuse võiduga lõpetada, aga nüüd on jälle kolm allajäämist järjest tulnud. Tasapisi ollakse ka Vaikse ookeani divisjoni playoffide kohtadelt välja vajumas.

Viimases kolmes mängus neli kolli teinud Matthews kerkis Patrik Laine järel teiseks kollanokaks, kes tänavu kümne värava piiri alistanud. Tabamuste kõrval on kirjas kaheksa söötu, mis jätavad ta uustulnukate punktitabelis liidrikohast ühe silma kaugusele.


McDavid ja Matthews kõigi eelduste kohaselt tänavu enam ei kohtu. Kui just enne kevadet ei muutu mõned loodusseadused, mille toel Oilers ja Leafs karikafinaali purjetaks.

Teised kohtumised

New York Rangers 3 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Rangers katkestas koduse kaotuste jada nelja mängu peal võiduga meeskonna vastu, kes Madison Square Gardenist 12. korda järjest kaotajana lahkus. Ja seekord pärast 2-0 eduseisu. Viktor Stalberg näitas avakolmandikul, millest endise koduklubi ilma on jäänud.


Columbus Blue Jackets 5 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Jakid panid ilusale kuule väga ilusa punkti kollanoka Josh Andersoni vedamisel. 22-aastane ründaja kasvatas kolme punktiga (1+2) oma hooaja saagi kümne peale. Sergei Bobrovski jäi nullimängust ilma alles kolm minutit enne kohtumise lõppu. Kolmandat mängu järjest vähemalt neli väravat lasknud Lightning jõudis esimese kahe perioodiga vaid 13 pealeviskeni. Viimasel kolmandikul oli 14 üritust.

Philadelphia Flyers 3 - 2 (KV) Boston Bruins (tipphetked)

Veidra stsenaariumiga kohtumises pidi Bruins vaatamata pealevisete osas saavutatud 47-21 ülekaalule viimasel kolmandikul 0-2 kaotusseisust välja tulema. Kuid nähtavasti oli siis kodumeeskonna võit lihtsalt hokijumala kindel soov. Karistusvisteel tõi 9. ringis 2-1 võidu Shayne Gostisbehere. Juba varem Zdeno Charata olnud Bruins mängis ka teise põhikaitsja John-Michael Liles'ita, kellel diagnoositi pärast eelmist matši peapõrutus.

Ottawa Senators 4 - 5 Buffalo Sabres (tipphetked)

Jack Eichel avas oma hooaja 1+1'ga. Külalised tegid üle poole (3) väravatest avakolmandikul. Enne seda mängu oli kogu hooaja jooksul esimese 20 minutiga jõutud vaid 11 tabamuseni. Halvaks uudiseks oli aga see, et Robin Lehner pidi järjekordselt mängust vigasena lahkuma. Senaatoreid vedas Mike Hoffman, kes sai kirja karjääri esimese kübara ja ka esimese nelja punktiga mängu.

Detroit Red Wings 3 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Red Wings toksis endale võidu välja 0-1 kaotusseisust. Kaks tabamust tulid ülekaalust. 34 tõrjega lõpetanud Petr Mrazek tegi neist 17 viimasel kolmandikul, kus kodumeeskond ise piirdus vaid kolme üritusega. Jeff Blashilli meeskond on nüüd märkamatult viimasest neljast võitnud kolm ja jutud playoffide kohtade seeria katkemisest võib uuesti mõneks ajaks tahaplaanile suruda.

Winnipeg Jets 3 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Kodus viienda mängu järjest võitnud Jets, kes sai Bryan Little'i koosseisu tagasi, sättis asjad nii, et Patrik Laine tabamus jääks lõpuks mängu võiduväravaks. Verinoor soomlane jääb väravaküttide edetabelis 13-ga alla vaid Sidney Crosbyle (15). Devilsi vastu jõudis oma 13. tabamuseni ka Mark Scheifele.


Chicago Blackhawks 2 - 1 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Tom Rowe debüütmäng Panthersi peatreenerina lõppes väikese skooriga vaatamata sellele, et kahe peale saadi kirja 72 pealeviset. Jaromir Jagr tähistas läbi aegade edetabelis mängude arvestuses 4. kohale kerkimist hooaja neljanda väravaga, millega pantrid vastasid Richard Paniki tabamusele. Lõpuks kukkus välja aga nii, et Panik oli ikkagi mängu kangelane, kui realiseeris otsustava karistusviske.

Colorado Avalanche 3 - 5 Nashville Predators (tipphetked)

Pekka Rinne lasi sel kuul alles teist kord rohkem kui kaks, aga ei pidanud väga muretsema, kuna meeskonnakaaslased tegid oma töö kindlalt ära. Teist mängu järjest James Nealita olnud Predators võitis tänavu võõrsil alles kolmandat korda.

Vancouver Canucks 5 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Haaravas kohtumises jõudsid mõlemad meeskonnad enne 4-4 viiki korra kahe väravaga juhtida. Üle poole väravatest (5) tulid viimasel kolmandikul, kus Sven Bärtschi võidu lõpuks koju jättis. Canucks jõudis esimest korda pärast hooaja algust järjestikuste mängude võitmiseni. Vahepeal lootusetu juhtumina näinud meeskond on viimasest kuuest nelja võitmisega näidanud, et pole lugu midagi nii hull.

Anaheim Ducks 2 - 1 Montreal Canadiens (tipphetked)

Väravavahtide šõuks osutunud mängus tegid John Gibson ja Carey Price kahe peale 75 tõrjet. Ducks sai lõpuks tänu Rickard Rakelli ja Cam Fowleri väravatele viimase kümne omavahelise vastasseisu peale üheksanda võidu.

San Jose Sharks 2 - 1 (LA) Arizona Coyotes (tipphetked)

Kodumeeskond oli pealevisetega üle 42-19, aga pidi ometi hakkama kaotusseisust tulema. Lisaajal otsustas ülekaalust asja Brent Burns, kes vaikselt kirjutamas end rekordite raamatusse.

Kommentaarid