Blues noppis kodus viienda võidu järjest

St. Louis Blues on viimastes kodumängudes olnud nii õnne kui ebaõnnega koos. Esmaspäeval lasti teist kohtumist järjest endale viimasel minutil viigivärav, kuid samas õnnestus võit ikkagi koju jätta. Sellega on meeskonnal nüüd kirjas viis järjestikust koduvõitu.

(foto: dallasonlinenews.com)
Ken Hitchcocki meeskond oli lisaajal 4-3 üle Dallas Starsist pärast seda, kui Jamie Oleksiak 50 sekundit enne lõppu viigivärava Jake Alleni selja taha toimetas. Enne tänavust hooaega karjääri jooksul 78 mänguga vaid korra skoorinud kaitsja, kelle ujujast õde Penny tuli Rio olümpialt tagasi nelja medaliga, lõpetas kohtumise kahe tabamusega. Tema oivalise läbimurdega alustas Stars mängu tagasi ronimist.


Kodumeeskond oli võimsas hoos ja mängu esimeses pooles mitmekordselt pealevisetega üle. Pärast kahte kolmandikku oli nende seis 21-10.

Mõistagi skooris aga Stars viimasel kolmandikul oma esimese pealeviskega 2-2 viigivärava, kui Jamie Benn ülekaalust täpne oli ja järsku läks närvide mänguks. Bluesi olid kaheväravalisse eduseisu viinud Robby Fabbri ja Alex Pietrangelo, kes samuti ülekaalust täpne oli.

Hooaja esimese omavahelise kohtumise Dallases 2-6 kaotanud Blues läks kolmandat korda juhtima seitse minutit enne normaalaja lõppu tänu David Perronile, kes jõudis karjääri rekordit tähistava 8-mängulise punktiseeriani (3+8). Ühtlasi on see hetkel ka kogu liiga pikim aktiivne seeria. Väravale eelnesid Alleni kaks vägevat tõrjet, mis olid perioodi käigus alles Starsi teine ja kolmas üritus väravale.

Lisaajal otsustas oma hooaja kümnenda tabamusega asja Vladimir Tarasenko, kes realiseeris Jori Lehterä kavala söödu.


Seitsmendat korda tänavu lisaaega mänginud Stars on neist võiduga väljunud vaid korra.

Lisaaega vajas ka teine esmaspäevane kohtumine. Calgary Flames külastas New York Islandersit, andes Brian Elliottile uuesti võimaluse. Ent eelmise hooaja ühe parima puuriluku raskused jätkuvad. 1-2 skooriga läks talle kirja seitsmes järjestikune kaotus.

Normaalajal vastas John Tavarese väravale Sean Monahan, kuid Islandersi kaptenit ei suudetud jälle lisaajal ohjeldada, kui tema sööt/pealeviske suunas Thomas Hickey Elliotti selja taha.


Vaatamata viimasest neljast mängust tulnud kahele võidule jätkavad saarlased idakonverentsi viimasel kohal. Flames purjetab läänes playoffide kohtade kandis, kuid neil on konkurentidega võrreldes mitu mängu rohkem peetud.

Kommentaarid