Patrik Laine on karjäärile teinud harukordse alguse

Kui hooaja esimesel paaril nädalal võis Patrik Laine numbreid, mis Teemu Selänne omadega sarnanesid, pooleldi huumoriga võtta, siis nüüd on järsku tema esinemine väga tõsine teema. Sel nädalal oma debüüthooaja jooksul juba teise kübaratriki teinud soomlane on teinud karjäärile harukordse alguse.

(foto: aamulehti.fi)
Suvise drafti 2. valik ongi justkui võtnud Selänne debüüthooaja endale näidiseks, mille järgi tegutseda. Hooaega on peagi kuu aega mängitud ja seni on ta 100%-liselt oma kuulsa kaasmaalasega sammu pidanud.

Mõlemad jõudsid karjääri esimese 14 mänguga 11 väravani. Selänne lõpetas hooaja 76 tabamusega, mis liiga kollanokkade rekord. Täpselt sama tempoga alustas karjääri ka Aleksei Jašin ehk viimati nähti NHL-is midagi sellist hooajal 1993/94.

Enne tänavust oli nägemata aga see, et keegi Winnipeg Jetsi/Atlanta Trashersi ajaloos teeb uustulnukana ühe hooaja jooksul kaks kübaratrikki. Laine on selle ära teinud. Ja enamus hooajast on veel ees!


18-aastasena jõudis viimati kahe kübarani Trevor Linden, kes sai sai sellega hakkama 1988. aastal. Lisaks olid varem nii noorelt sellise tembu ära teinud Jack Hamilton (hooajal 1943/44) ja Dale Hawerchuk (1981/82).

Laine kasvatas neljapealiseks ka seltskonna, kes NHL-i moodsa aja jooksul (alates hooajast 1943/44) karjääri esimese 14 mänguga teinud mitu kübaratrikki. Varem olid selleni jõudnud Bernie Federko (1976/77), Bernie Nichols (1981/82) ja Bob Gaudreau (1992/93).

Tamperest sirgunud noormehe karjääri alguse numbrid on võrreldavad kõigi praeguste superstaaridega.


Alla 20-aastasena jõudis hooaja lõpuks viimati väravaküttide edetabeli tippu Rick Nash, kes skooris hooajal 2003/04 41 tükki. Kuuma algusega on noor soomlane selle saavutuse kordamiseks ladunud hea vundamendi.

On ülimalt ebatõenäoline, et Laine suudab oma praegust tempot hoida, aga karjäärile tehtud algus on igal juhul muljetavaldav ja võimalik, et järgmist sellist tulemist peame tükk-tükk aeg ootama.

Kommentaarid