Capitals loputas pingviine

Kolmapäevaks oli kavva pandud tõeline maiuspala, kui Pittsburgh Penguins ja Washington Capitals tänavu teist korda kokku lasti, aga kohtumine sai ootamatult väga ühepoolse lahenduse. Capitals jõudis pingviinide vastu suurima võidu pärast 1991. aasta 8-0 tulemust.

(foto: rds.ca)
Pingviine loputati skooriga 7-1. Nicklas Bäckström möllas viie punktiga (2+3), vähemusest avavärava skoorinud T.J. Oshie tegi nelja silmaga (2+2) uue karjääri rekordi ja Aleksandr Ovetškin murdis kena läbimurdega neljamängulise väravate põua. Tabamused said veel ka kirja Justin Williams ja Dmitri Orlov.

Kohtumine oli juba avakolmandikuga Capitalsi poolele suurelt kaldu, kui 3-0 liiguti nii vähemuse, ülekaalu kui tavamängu värava toel. Penguinsi haavadele määriti veel soola sellega, et kolmandiku lõpus sai Matt Murray vigastada. Seda veel ka oma mehe ulja kepi pärast.


14-st pealeviskest 12 tõrjunud Murray asemel sisse tulnud Marc-Andre Fleury ei saanud isegi veel käsi soojaks teha, kui esimene oli juba selja taga. Täpsemalt oli ta mängus olnud 16 sekundit, kui Oshie ülekaalust oma mängu ja kolmandiku teise pani.

Braden Holtbyt kokku 25 üritusega katsetanud Penguins jõudis enda väravani alles mängu lõpuminutitel, mil Phil Kessel oma hooaja neljanda kirja sai.

"Sellised mängud teevad alandlikuks. Meid kõiki häbistati täna," ütles kohtumise kohta Penguinsi peatreener Mike Sullivan.

Kris Letangist sai viimase 13 aasta jooksul esimene Penguinsi kaitsja, kes mõne kohtumise lõpetanud -5'ga.


Kolmapäevases teises lahingus oli Calgary Flames lisaajal 2-1 parem Arizona Coyotesist. Koiotid, kelle ridades olid tagasi Mike Smith ja Martin Hanzal, pääsesid mängu teise kolmandiku lõpusekunditel Tobias Riederi väravast juhtima, aga Matthew Tkachuk viigistas ning 1-1 tabamusele eeltöö teinud Michael Frolik tõi lisaperioodilt võidu.


Flames on nüüd tänavu alles teist korda jõudnud järjestikuste kohtumiste võitmiseni. Selle faktiga saab leevendada südamevalu, mis tekkis eile enne kohtumist, kui sai selgeks, et Johnny Gaudreau peab murtud sõrme pärast tegema 4-6 nädala pikkuse pausi.

Kommentaarid