2-0 eduseisust kaotanud Panthers vallandas peatreeneri

Oma debüüthooajal Florida Panthersi 66 punkti pealt 91ni viinud ja teisel hooajal 103 silmaga satsi klubi rekordini aidanud Gerard Gallant ei ole enam meeskonna peatreener. 53-aastane kanadalane vallandati pärast seda, kui võõrsil Carolina Hurricanesi vastu 2-0 eduseisust mäng kaotati.

(foto: hashgurus.com)
Gallanti vallandamine on suur üllatus, kuna liikumas polnud ühtegi vihjet selle kohta, et tema jalgealune tuline on. Nüüd on aga selgunud, et klubisiseselt olid peatreeneril ja juhtkonnal pikemat aega teistsugused vaated seoses sellega, mis suunas meeskond liigub ja kuidas seda ehitatakse.

Üllatav oli ka see, kuidas meeskond Hurricanesi vastu kokku vajus. Jonathan Marchessault ja Aaron Ekblad tõid avakolmandikult 2-0 eduseisu, kuid kõik pöörati teisel kolmandikul mõne minutiga pea peale. Viktor Stalberg, Jeff Skinner ja Derek Ryan skoorisid veidi rohkem kui kolmeminutilise vahega.

Hurricanesi väravas tegi eduka tagasituleku Michael Leighton, kes polnud alates aastast 2010 liigas ühtegi võitu kirja saanud. 2010. aasta karikafinaalis Philadelphia Flyersit esindanud mees oli pärast seda NHL-is üldse jääl alles neljandat korda. Kõrvale õnnestus lükata 31 pantrite üritust. Neist 14 avakolmandikul.

Bill Petersi meeskond võitis kodupubliku ees viienda mängu järjest. Panthers kaotas viimase kaheksa mängu peale alles kolmanda, aga mitmel korral on kaks punkti välja venitatud pärast normaalaega.

NHL-is peatreenerina ka Columbus Blue Jacketsit juhendanud Gallant võitis Panthersi tüüri juures 186-st kohtumisest 90. Ohjad võtab üle peamänedžer Tom Rowe. Gallantist vabanemisega oli lausa sedavõrd kiire, et teda ei võetud isegi bussiga lennujaama kaasa. Temaga koos jäi taksot ootama ka abitreener Mike Kelly, kelle leping samuti lõpetati.


Gallant oli Panthersi mängijate poolt kõrgelt hinnatud ja saab olema kahtlemata huvitav näha, mis meeskonnast edasi saab. Hetkel ollakse idakonverentsi viimasest playoffide kohast kahe punkti kaugusel.


Uue treeneri jaoks midagi kerget tulemas pole. Debüüt on teisipäeval Chicagos ning sellele matšile järgneb veel neli järjestikust võõrsilkohtumist.

Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Kolmandat mängu järjest Zdeno Charata tegutsenud Bruins sai üllatavalt kerge võidu. Asi otsustati ära teisel kolmandikul, kus 3-0 eduseisu liiguti. Teiste seas jõudis väravani Jimmy Hayes, kelle viimane tabamus jäi 24. veebruari peale. 15. stardist 11. võitnud Tuukka Raski nullimäng rikuti Victor Hedmani poolt alles kaks ja pool minutit enne lõppu.

Winnipeg Jets 3 - 0 Nashville Predatorsi (tipphetked)

Viiemänguliselt välisturneelt võiduta koju saabunud Jets leidis õige tee uuesti üles tänu 42 tõrjega lõpetanud Connor Hellebuyckile. 23-aastasest jänkist sai klubi ajaloos kolmas puurivaht, kes 40+ tõrjega puhta paberini jõudnud. Pekka Rinnele puhkust andnud ja James Nealita mänginud Predators jäi tänavu esimest korda nulli peale.

Edmonton Oilers 1 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Nädala jooksul omavahelisest vastasseisust saadud teine võit kasvatas Coyotesi punktiseeria Oilersi vastu 25 mängu peale. Pikemat jada on nähtud vaid aastatel 1974-1983, mil Philadelphia Flyers Los Angeles Kingsi vastu lõbutses. 41 tõrjega lõpetanud Mike Smith on karjääri jooksul õlitajate vastu 17-st mängust võitnud 15.

New York Rangers 0 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Pealevisetega 33-20 üle olnud Rangers jäi suure üllatusena nulli peale ning sai kodupubliku ees neljanda järjestikuse kaotuse. Craig Anderson haaras endale kolmanda nullimängu. Need kõik on tulnud võõrsilmängudes. Senaatoritel on nüüd kokku kodust eemal üheksast kohtumisest kirjas kuus võitu.

Philadelphia Flyers 5 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Chad Johnsoni kuum käsi jahtus Philadelphias teisel kolmandikul maha. Eelmises kolmes mängus kokku kolm väravat lasknud puurivaht korjas siis järsku ühe kolmandiku jooksul sama palju selja tagant välja. Flyersi võit tähendas edukat NHL-i debüüti 22-aastase Anthony Stolarzi jaoks. 2012. aasta drafti 2. ringi valik lõpetas 29 tõrjega.

Kommentaarid