Oktoobri parimateks nimetati McDavid ja Nylander

Eelmisel hooajal kolm korda kuu parimaks uustulnukaks nimetatud Connor McDavid on nüüd karjääris esimest korda nimetatud ka kogu liiga kuu parimaks. Edmonton Oilersi kapten edestas Shea Weberit ja Jonathan Marchessault'd. Oktoobri parimaks uustulnukaks sai samal ajal William Nylander.

(foto: USATSI)
McDavid noppis oktoobris üheksast mängust 12 punkti (5+7), aidates Oilersi läänekonverentsi tippu. Meeskond on tema juhtimisel teinud viimase 30 aasta parima hooaja alguse. 19-aastasest noormehest sai tänavu ka klubi ajaloo esimene mängija, kes hooaega alustanud kahe kohtumisega, kus jõudnud vähemalt kolme punktini.

Mulluse drafti avavalik on seni kokku 54 mänguga jõudnud 21 värava ja 60 punktini. Tema 1.11 punkti mängu kohta on aktiivsete mängijate seas paremuselt viies.

Weber on kümne silmaga pärast esimest kuud liiga kõige resultatiivseim kaitsja. Üheksa kohtumise jooksul jäi ta punktideta vaid kaks korda. Tal on kirjas neli väravat, millest kolm võiduväravad. Ta on nende hulgas liiga liider ja juhib samuti +/- näitaja edetabelit +12'ga. Weberi silmapaistvad esitused on Montreal Canadiensi aidanud 17 punktiga liigatabeli tippu.

Suvel vabaagendina Tampa Bay Lightningu Florida Panthersi vastu vahetanud Marchessault on kuue väravaga jagamas liiga edukaima väravaküti au. Tabamuste kõrvale on üheksa kohtumise jooksul tulnud ka viis söödupunkti. 25-aastane ründaja on juba peaaegu jõudnud oma kogu eelmise hooaja näitajateni. 45 mänguga jäi siis kirja 18 silma (7+11).

Nylander valiti kuu parimaks mõnevõrra üllatuslikult, arvestades meeskonnakaaslast Auston Matthewsi ümbritsevat haipi. Kuid numbrid ei valeta. 20-aastane ründaja on kollanokate hulgas pärast esimest kuud kõige resultatiivsem mängija. Üheksa mänguga on tulnud 11 punkti (4+7), mis jätab Matthewsi ühega tema selja taha.

2014. aasta drafti 8. mees, kelle isa Michael on endine NHL-i mängija ja noorem vend Alexander tänavune Buffalo Sabresi drafti 2. ringi valik, jäi oktoobris vaid kahes kohtumises kuivale ja tegi neli vähemalt kahe punktiga mängu. Vaid neljal mängijal on neid seni nii palju olnud.

Calgarys sündinud rootslane on senise karjääri jooksul kokku 31 mänguga jõudnud kümne värava ja 24 punktini. Ta on alates oma debüüdist olnud ülekaalukalt Toronto Maple Leafsi kõige resultatiivseim mängija.


Nylander edestas lisaks Matthewsile ka Travis Konecnyt (Philadelphia Flyers), Patrik Lainet (Winnipeg Jets) ja Jimmy Veseyt (New York Rangers).

Kaks kuu parimat saavad täna ka jääl kokku, kui Leafs Oilersit võõrustab.

Kommentaarid