Kutšerovi kübar tõi Lightningule Bostonist elutähtsa võidu

Viimaste aastate üks idakonverentsi hiidudest Tampa Bay Lightning ei taha enda elu tänavu kuidagi lihtsaks teha. Playoffide rong on eest ära kihutanud, aga veel ei taheta alla anda. Allaandmatust näidati hästi ka neljapäeval Bostonis, kust vaatamata kolmele kaotusseisule tuldi ära võitjatena.

(foto: Getty Images)
Eelnevalt kolm mängu järjest kaotanud Lightning sai teisel kolmandikul enda võrku ühe nii ülekaalust, vähemusest kui tavamängust. Kõigile tagasilöökidele oli aga vastus varnast võtta. David Pastrnaki väravast tulnud Bruinsi 1-0 eduseis püsis 44 sekundit, Zdeno Chara sulest vormitud 2-1 kestis 24 sekundit ja Riley Nashi väravale vastati veidi vähem kui kahe minutiga. Kangelaseteks Nikita Kutšerov, Brayden Point ja Anton Stralman.

Viimane kolmandik algas Jonathan Drouini väravaga ning seejärel vormistas Kutšerov oma hooaja kolmanda kübaratriki. 23-aastane venelane on oma viimases 15 mängus paugutanud kokku 16 kolli ja kogunud mõistusevastased 27 punkti. Aga kui suvel rügad trenni Aleksandr Ovetškiniga ja külmemal ajal teed koostööd Steven Stamkosega, siis muidugi peaksidki väravad sedamoodi voolama.

Kutšerov on kiirelt kerkinud Rocket Richardi trofee üheks favoriidiks. Tema 37-st väravast on seni 41-ga rohkem kirja saanud vaid Sidney Crosby.

Bruinsil on paradoksaalsel moel teist aastat järjest märtsi keskel justkui blokk ette tulnud. Mullu algas siis viiemänguline kaotusteseeria, mis viis lõpuks selleni, et põhiturniiri viimasest 12-st matšist võideti vaid kolm ja playoffid jäid unistuseks. Tänavu on seni jõutud nelja järjestikuse kaotuseni.


Vaatamata viimase aja kehvale minekule hoiab Bruins veel idakonverentsi viimast playoffide kohta enda käes. Kuid võrreldes kolme punkti kaugusel oleva Lightninguga on üks mäng rohkem peetud ning paari konkurendiga võrreldes on isegi kaks matši rohkem kirjas. Seejuures on neljapäevase vastasega põhiturniiril kavas veel üks mäng. 4. aprillil ollakse uuesti Bostonis vastamisi.

Teised kohtumised

Wahington Capitals 2 - 1 (KV) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Capitals sai tänu T.J. Oshie'ile tänavu kodujääl alles esimese karistusvisetega võidu. Kuigi tõsi, tihti pole neid ka vaja läinud. Kirja läks 30. koduvõit, millega korratakse klubi rekordit. Neist 24 on tulnud normaalajaga. Aleksandr Ovetškin oli Vene kultuuri tähistamise õhtul mängueelsel soojendusel väga eriliste uiskudega.


Florida Panthers 3 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Kahe väravaga vedas taaskord Aaron Ekbladita mänginud Panthersi kaotusseisust võiduni Jonathan Marchessault. Vastaste väravale saadi tervelt 39 üritust. Neist 19 tuli teisel kolmandikul. Külaliste kogusaagiks jäi 23.

Toronto Maple Leafs 4 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Leafs ei valmistanud potentsiaalsel rekordite õhtul pettumust. 1+1'ga lõpetanud William Nylander on nüüd klubi ajaloos kollanokkade hulgas kümne mänguga pikimat punktiseeriat hoidev mees. Mitch Marner jõudis samal ajal oma 40. söödupunktiga nende arvestuses rekordi korduseni. Devils sai üllatuslikult mõlemad oma väravad kaitsjalt John Moore'ilt. Kodumeeskond pidi hakkama saama Roman Polakita, kellele määrati eelmises kohtumises juhtunud olukorra eest kahemänguline keeld.

Montreal Canadiens 1 - 4 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Eelnevalt oma viimasest 11-st Montrealis käigust kümme kaotanud Hurricanes oli seekord Bell Centre'is nagu kala vees. Lee Stempniak tuli matšilt ära kahe väravaga. Meeskond on märtsis vaid kahes kohtumises punktilisata jäänud ja nii vaikselt playoffide võidujooksu end pressinud.

Ottawa Senators 2 - 1 (KV) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Meeskonnad vahetasid ülekaalu väravaid, enne kui Kyle Turris ja Bobby Ryan senaatoritele võidu tõid. Guy Boucheri hoolealused on uuesti hakanud divisjoni esikohta endale noolima. Ühe vähem peetud mängu juures jäädakse Canadiensist maha vaid ühe punktiga.

St. Louis Blues 4 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Blues võidutses kaotusseisust Magnus Pääjärvi kahe värava toel. Viimase 14 mängu peale 11. kaotuse saanud Vancouver Canucks minetas selle kohtumisega igasugused playoffide lootused.

Nashville Predators 3 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Kodumeeskonnal piisas Chad Johnsoni vastu võidu saamiseks vaid 17-st pealeviskest. 24 tõrjega lõpetanud Pekka Rinnest sai ainsa mängu keskel mööda Dougie Hamilton.

Minnesota Wild 1 - 3 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Varakult kaotusseisu jäänud Flyers jõudis viimase 23 võõrsilmängu peale alles viienda võiduni. Wild on viimasest kümnest teeninud ainult kaks võitu ja kõik kaotused on tulnud ka normaalajaga.

Chicago Blackhawks 3 - 2 (KV) Dallas Stars (tipphetked)

Karistusvisetel 2-1 peale jäänud Blackhawks peab täna 42 tõrjega lõpetanud Corey Crawfordile välja tegema. Stars sai mõlemad väravad Aleš Hemskylt.

Colorado Avalanche 4 - 7 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers pidi teist mängu järjest Cam Talboti puurist ära sikutama, ent suutis siiski piinlikku kaotust vältida. Viimasel kolmandikul tuli viis väravat, neist kolm viimase 2:11 jooksul. Jordan Eberle lõpetas 2+1'ga ja Andrej Sekera sai kirja 1+2. Leon Draisaitlist sai 1+1'ga pärast Mark Messier'd ja aastat 1990 meeskonna esimene kuue järjestikuse mitme punktiga lõppenud mängu omanik. Avalanche kindlustas suurejoonelise kokkuvarisemisega liiga viimase koha.

Los Angeles Kings 5 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Kuningatel õnnestus erimeeskondadega pärast avakolmandiku 1-2 kaotust mängu enda kasuks pöörata. Kolm väravat tulid viimasel kolmandikul, kaks ülekaalust ja üks vähemusest. Predatorsi võit tähendas aga seda, et vahe viimase playoffidesse mineva meeskonnaga on jätkuvalt kaheksa punkti.

Kommentaarid