Jakub Voracek võttis olümpia teemal teravalt sõna

Vähem kui 12 kuud on jäänud Pyeongchangi taliolümpiamängudeni, aga NHL-i mängijate osalemisega seoses pole jätkuvalt lõpplahenduseni jõutud. Arutelu on kummina venimas. See on mõistagi paljusid häirimas ja nende sekka võib nüüd lugeda ka Jakub Voraceki.

(foto: csnphilly.com)
Kui varasemalt on Venemaa hokiässad olümpia teemal teravalt sõna võtnud, siis sel nädalal liitus nendega ka Voracek.

"See on täiesti naeruväärne," ütles tšehh selgusetuse kohta. "See toimub iga nelja aasta tagant. Lugesin midagi selle kohta, et Bill Daly ütles nagu me ei osaleks. Et keegi ei taha minna."

Liiga asekomisaar Daly teatas hiljuti, et kui mingisuguseid uusi ettepanekuid ei tule, siis jäävad NHL-i mängijad kindlasti Lõuna-Koreas nägemata, lisades et seis on olnud kolm kuud muutusteta.

"Mängijad tahavad minna. Miks sa ütled, et sa ei lähe kohale? Sa ei ole Mängijate Ühenduse liige...keegi ei taha sind sinna. Nad tahavad mängijad," lisas Voracek.

NHL-i juhi Gary Bettmani sõnul ollakse väga huvitatud 2022. aastal Pekingis mängimisest, kuid huvi järgmise aasta suhtes puudub, kuna sellega seoses poleks Hiinaga võrreldavaid ärivõimalusi. Tšehhi koondist 2014. aasta OM-il ja kolmel MM-il esindanud Voracekil oli ka selle suhtumise kohta nii mõndagi öelda.

"Tegu on olümpiamängudega," teatas 27-aastane ründaja. "Äri ei ole peamine. Soovid (sportlasena) olla osa olümpiamängudest ja uskuge mind, kui ütlen, et mängijad tahavad minna ning need, kes ei lähe, saavad patareide laadimiseks nädala vabaks. Saad paraneda ja taastuda, kui sul on muhke ja sinikaid."

"Võin garanteerida, et mängijad tahavad minna. Tahaks näha, kuidas te Ovetškinit takistama hakkate või kuidas ütlete kõigile Vene mängijatele, et nad ei saa minna."

Väärib meenutamist, et Sotši mängudel osalemisega seoses tuli ametlik teade alles juuli keskel. Liiga tähtsamate ninade väljaütlemised kipuvad olema negatiivsed, aga samas pole jätkuvalt teatatud näiteks järgmise hooaja Tähtede mängu toimumiskohta. Kui soov olümpialt eemale jääda oleks konkreetne, siis võiks arvata, et tänaseks oleks oma lõplik sõna juba öeldud.

Kommentaarid