Tampas võidutsenud Capitals kindlustas playoffide koha

Kui Colorado Avalanche'ist sai mõni aeg tagasi esimene meeskond, kellel igasugused playoffide võimalused kadunud, siis nüüd on olemas ka esimene, kes igal juhul karikamängudele läheb. Selleks sai Washington Capitals, kes jõudis võõrsil Tampa Bay Lightningu vastu saadud 5-3 võiduga ühtlasi 100 punktini.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Barry Trotzi meeskond võttis 71. kohtumisest hooaja 46. võidu tänu T.J. Oshie karjääri kolmandale kübaratrikile. Ameeriklase väravad viisid Capitalsi 2-0 ette ning kübar sai vormistatud mängu lõpus tühja võrku tehtud tabamusega.

"See tekitab hea tunde," märkis Oshie playoffide pileti kättesaamise kohta. "See oli miski, mida soovisime nimekirjas maha kriipsutada. Kõige olulisem on aga see, et tahame playoffidele vastu minnes mängida eliittasemel, meie parimal tasemel. See on meie eesmärgiks."

Lightning sai kolmandiku lõpus vähem kui 20-sekundilise vahega tulnud väravatest viigi kätte, aga üldjoones kuulus kohtumine siiski külalistele. Oma sõna pandi ka uuesti maksma viimase perioodi alguses, mil Justin Williams ja John Carlson vahe uuesti kaheväravaliseks tegid. Oshie kolmandale eelnes veel Nikita Kutšerovi mängu teine, mis ühtlasi ka tema karjääri 100. värav. Lightningu eest sai värava kirja ka Alex Killorn, kes lõpetas 16-mängulise põua.

Oshie teenis ka ühe söödupunkti. Tervelt neli söötu sai enda nimele Nicklas Bäckström.

Pärast avaväravat korraks katkise uisu tõttu lahkuma pidanud Andrei Vasilevski lõpetas 30 tõrjega. Võitjate väravas lükkas Braden Holtby kõrvale 26 üritust.


Capitals on playoffides viimase kümne hooaja jooksul mänginud üheksa korda. Lightning on otsimas oma neljandat järjestikust kohta. Võitluses idakonverentsi viimasele piletile jäädakse praeguse seisuga Toronto Maple Leafsile kahe punktiga alla. Mike Babcocki meeskonnal on ka üks mäng varuks.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 5 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Tomaš Tatar vedas kodumeeskonna viimasel kolmandikul 2+1'ga võidusadamasse. Kogu hooaja jooksul skoorimisega raskustes olnud Red Wings näib olevat kevadeks õiged kepid üles leidnud. Viimase viie mängu jooksul on kolm korda pandud vähemalt neli.

New York Islanders 2 - 3 (LA) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Pealevisetega 38-22 üle olnud Jackets suutis lõpuks Cam Atkinsoni väravaga selle ülekaalu ka võiduks vormistada. Mitte keegi pole sel hooajal temast rohkem liigas viike murdnud. 20 Atkinsoni 33-st tabamusest on tulnud ajal, mil mäng viigis olnud. Islandersile päästis playoffide võidujooksus üliolulise punkti viimase perioodi keskel John Tavarese poolt tulnud tabamus.

Toronto Maple Leafs 1 - 2 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Auston Matthews murdis 7-mängulise väravapõua, kuid rohelises retrovormis Leafs ei suutnud eduseisu võiduks mängida. 2013. aasta drafti 3. ringi valik John Hayden jõudis karjääri teises mängus oma esimese väravani. 17 sekundit enne lisaperioodi lõppu tegi võiduvärava Ryan Hartman. See andis ka Frederik Andersenile omapärase liiga rekordi. Tegu tema hooaja 14. normaalajajärgse kaotusega.

Ottawa Senators 3 - 4 (KV) Montreal Canadiens (tipphetked)

28 tõrjega lõpetanud Carey Price sai tänu Paul Byroni ja Aleksandr Radulovi karistusvisetele järjekordse laupäevaõhtuse võidu. Meeskond on Claude Julieni juhendamisel hakanud näitama suurepärast võõrsilvormi. Viimasest kaheksast kohtumisest on võidetud seitse.


Carolina Hurricanes 4 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Hurricanes pikendas ilusa võiduga oma punktiseeria kuuemänguliseks, kuigi playoffide mõttes on liiga hilja ärgatud. Rong on jäänud seitsme punkti kaugusele. Eelnevalt kolm võitu järjest saanud Predators langes läänekonverentsi viimasele playoffide kohale.

Minnesota Wild 2 - 3 New York Rangers (tipphetked)

Elu kodust eemal nautiv Rangers haaras 35 võõrsilmängu peale 26. võidu. Kogu hooaja kolme järjestikuse normaalajakaotuseta olnud Wild on nüüd kaotanud 60 minutiga isegi neli jutti ja viimasest seitsmest on võidetud vaid üks.

Arizona Coyotes 0 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Blues haaras viimase kaheksa mängu peale seitsmenda võidu Jake Alleni hooaja neljanda nullimängu toel. Selleks oli vaja teha 31 tõrjet. 26-aastase väravavahi kolm puhast paberit on tulnud alates veebruari algusest.

Edmonton Oilers 2 - 0 Vancouver Canucks (tipphetked)

Cam Talbot sai 33 tõrjega hooaja kuuenda nullimängu ning võiduvärava autoriks kerkinud Connor McDavid tõusis alates hooajast 2013/14 meeskonna esimeseks 80 punktiga mängijaks. Canucks jäi tänavu üheksandat korda väravata.

San Jose Sharks 1 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Külalised võidutsesid hilise Jakob Silfverbergi väravaga. Jonathan Bernier jätkas 33 tõrjega oma viimase aja hiilgavat minekut. Kuus mängu järjest pole normaalajakaotust tulnud, keskmiselt on ta lasknud 1.30 väravat ja tõrjunud 95.8%-lise efektiivsusega. Kirjas on viis võitu ja üks nullimäng.

Kommentaarid