Cam Talbot on ühe hooajaga mitmeid klubi rekordeid püstitamas

Näib, et pikalt väravavahtidega jännis olnud Edmonton Oilers on endale mõningaks ajaks leidnud väga kindla esikinda. Cam Talbot on ühe hooajaga püstitamas mitmeid klubi rekordeid. Paar tükki on peagi järjest kukkumas.

(foto: cbc.ca)
Kaks mängu järjest enda seljataguse puhtaks jätnud Talbot on alates hooajast 2000/01 esimene Oilersi väravavaht, kes aastaga haaranud endale vähemalt seitse puhast paberit. Viimati sai sellega hakkama Tommy Salo, kellele kuulub ka kaheksaga klubi ühe hooaja rekord. Talbotil on tähiseni jõudmiseks või selle üle löömiseks jäänud kümme matši.

Samal ajal on endine New York Rangersi varumees jahtimas ka ühe hooaja väravavahtide võitude rekordit. See on hooajast 1987/88 40-ga Kuulsuste Halli kuuluva Grant Fuhri käes. Neli võitu järjest kirja saanud Talbot on 37 peal.


Alles teist hooaega Edmontonis mängiv kanadalane on juba ka nullimängude koguarvestuses kerkinud klubi ajaloo kolme parima sekka. Seni on õnnestunud neid kirja saada kümme ning eespool on vaid 23-ga rekordit hoidev Salo ja 14-ni jõudnud Curtis Joseph.

Mis on omal ajal draftimata jäänud mehe saladuseks? Oma ala parimalt õppimine.

"Mul on alati olnud päris hea tööeetika ja sain kaks aastat istuda ühe maailma parima selja taga ning jälgida tema tööeetikat," meenutas Talbot nädalavahetusel oma aega Henrik Lundqvisti varumehena. "Üritasin end alati vormida selle järgi. Jälgisin teda trennis ja see tekitas minus tahte saade paremaks ning näha rohkem vaeva. Olen seda edaspidi endaga kaasas kandnud, et kui saan võimaluse, siis olen selleks valmis."

Tänavu 92.2%-ga tõrjunud ja keskmiselt 2.32 väravat lasknud puurivaht on end tõestanud väga kindla mehena. Kuid üks suur väljakutse seisab veel ees. Ta pole veel playoffides alustanud mitte ühtegi kohtumist.

Kommentaarid