Põhiturniiri viimase New Yorgi lahingu võitis Islanders

New Yorgi klubisid on tänavu turniiritabelis jäämas lahutama üle kümne punkti, aga omavahelistes vastasseisudes on asjalood olnud hoopis teistsugused. Kui Rangers on tervikuna tegemas paremat hooaega, siis Islanders on omavahelistes mängudes säranud. Nelja kohtumise peale läks kena tagasitulekuga kirja kolmas võit.

(foto: Kathy Williems/AP)
Islanders alustas viimast perioodi 1-2 kaotusseisuga, kuid sai tänu kahele ülekaalu väravale võidupunktid kätte. Väravani jõudsid Nikolai Kuljomin ja Andrew Ladd, kes sai ühtlasi kirja kuuendat täishooaega järjest 20 väravat. Tabamustest 12 on tulnud pärast seda, kui Doug Weight meeskonna peatreeneri toolil Jack Capuano asendas.

Weightiga on nüüd 30-st kohtumisest võidetud 17. Kuigi 20 minuti järel ei lubanud Madison Square Gardenis miski seda. Rangers oli Mats Zuccarello ja Rick Nashi väravatest ees 2-1 ning pealevisete osas hoidmas 25-21 eduseisu.

"Meil polnud parim õhtu, aga me ei lasknud end sellest morjendada ning leidsime võimaluse võitmiseks," rääkis kapten John Tavares pärast mängu. "See loebki kõige rohkem. Peame edaspidi lihtsalt mitmetes valdkondades paremad olema. Peame oma võimalustesse uskuma. Kümme mängu on veel minna ja sa ei mängi 82 kohtumist põhjuseta."

Oma esimese värava Anders Leelt saanud Islanders kasvatas punktisaagi 80 peale, mis jätab nad idakonverentsi viimasest playoffide kohast ühe vähem peetud mängu juures kahe silma kaugusele.

Rangers on uskumatul kombel kodujääl nüüd kaotanud seitse mängu järjest. ent sellele vaatamata ollakse rahulikult karikamängudele kulgemas.


Nelja New Yorgi lahingu koguskooriks oli tänavu 14-11. Hooaja kümnest võõrsilkaotusest on Rangers saanud kaks just oma linnanaabri vastu.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 2 - 5 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Algselt 2-0 eduseisu maha mänginud Leafs kargas kindla võiduga Atlandi divisjoni viimasele automaatsele playoffide kohale. Võiduvärava teinud ja 1+1'ga lõpetanud William Nylander kasvatas noore karjääri pikima punktiseeria üheksa mängu peale. See on ühtlasi Leafsi kollanokkade rekordi kordus.

Anaheim Ducks 4 - 3 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers sattus Hampus Lindholmi karjääri parima õhtu ohvriks. Rootslasest kaitsemees võttis koju kaasa 1+2. Samad numbrid olid ka hooaja punktisaagi 85 peale kasvatanud Connor McDavidil, Ryan Getzlaf lõpetas kolme sööduga. 777. järjestikust matši jääl olnud Andrew Coglianost sai läbi aegade pikkuselt neljanda raudmehe seeria omanik.

Kommentaarid