Leafsi noorukid kirjutavad ajalooraamatuid ümber

Edmonton pole ainus koht, kus mitmed klubi rekordid on kukkumas. Toronto Maple Leafsi suurepärane grupp uustulnukaid on tegemas hooaega, mille käigus samuti mitmed rekordid langemas. Ajalooraamatud on läbimas põhjalikku ümberkirjutamist.

(foto: John E. Sokolowksi/USA TODAY Sports)
Eilses matšis Columbus Blue Jacketsiga jõudis William Nylander klubi ajaloo pikima uustulnuka poolt kokku pandud punktirekordi kordamiseni. 9 matši järjest vähemalt ühe silma pähe saanud rootslane läheb end täna New Jersey Devilsi vastu Gus Bodnarist, Bob Nevinist ja Dan Daoustist eraldama.

Kukkumas on ka kollanokkade väravate rekord. Auston Matthewsil on viimase kümne kohtumise jooksul uue tippmargi püstitamiseks vaja kirja saada vaid kaks kolli.


Samal ajal on Mitch Marner jahtimas söödute rekordit. 39 peal olles on üks puudu Bodnari poolt hooajal 1943/44 püstitatud tähise kordamisest.

Matthews ja Marner on samuti punktide rekordit sihtimas. See kuulub hooajast 1982/83 66-ga Peter Ihnacakile. Matthews on hetkel 58 peal ning Marneril on kirjas kaks silma vähem.

Üks huvitav kollanokkade rekord on Leafsi noorukite poolt ka juba püstitatud. Veebruari alguses lõi Zach Hyman hooaja kolmanda vähemusest tulnud väravaga üle alates hooajast 1946/47 Gus Mortsonile kuulunud rekordi.

Kommentaarid