Kingsi playoffide lootused said uue põntsu

Kuu alguses LA-sse kolinud Jarome Iginla asus koheselt põnevusega playoffides mängimist ootama, kuid võimalik, et vanameister ja tema kamraadid jäävad lõpuks hoopis pika ninaga. Kings on sattunud joone alla ja vahe aina kasvamas. Lootused said uue põntsu läinud ööl, mil kodus Arizona Coyotesit alistada ei suudetud.

(foto: Alex Gallardo/AP)
Pooleteist nädala jooksul kaotas Darryl Sutter juba teist korda kohtumise, kus tegelikult pealevisetega väga suur ülekaal saavutati. Enne eilset tänavu võõrsil 13-st stardist vaid kolm võitnud Louis Domingue pidi toimetama 46 pealeviskega ning tuli oma tööga suurepäraselt toime. Kingsi mängijatest suutis ta ainsana üle mängija Tyler Toffoli, kes oli 2-3 kaotuses kodumeeskonna mõlema autoriks.

Veidi rohkem kui minut enne lõppu näis, et Toffoli on oma teisega Kingsile olulise võidu kindlustanud, aga hokijumal tahtis teisiti. 45 sekundit enne lõppu toimunud lahtiviskel korraldas ta litri Max Domile ning tuli 2-2. Vahepealse vigastuspausi ajal endale väga mehise habeme kasvatanud ründaja lõpetas kohtumise samuti kahe tabamusega.


Lisaajal sai Coyotes viimast minutit mängida ülekaalus, aga võiduvärav jäi tegemata. Ent koiotid olid eelnevalt võitnud tänavu kuuest karistusvisete seeriast viis ja ka seekord suudeti see enda kasuks pöörata. Kuigi kõvasti tuli vaeva näha. Pärast Jeff Carteri ja Brendan Perlini tabamuste vahetamist ei tahtnud litter enam kuidagi sisse minna. Uuesti jõuti sihile alles 11. ringis, mil noor kaitsemees Anthony DeAngelo külalistele võidu kindlustas.

"Meil oli eduseis ja tegu olukorraga, kus peab mängu kinnisemaks tõmbama. Lasime võidu käest," tunnistas Toffoli pärast mängu.

Kuna vahe kandub juba kümne punkti ligi, siis on divisjoni pilet Kingsi jaoks läinud. Loota saab vaid viimase wild-cardi peale, mida hoiab hetkel St. Louis Blues. Vahe on neli punkti, aga Kingsil on üks mäng rohkem peetud. Sutteri meeskonda ootab viimase 13 vastase seas ühekasa meeskonda, kes hetkel playoffide kohtadel. Bluesil on selliseid tulemas vaid neli.


Coyotes on pärast Domi tagasi saamist võitnud pooled 20-st mängust. Normaalajakaotuseid on vaid kaks. Võib täitsa mõelda, mis oleks olnud siis, kui....

Teised kohtumised

Washington Capitals 4 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Capitals leidis võiduraja uuesti üles ning ka karjääri pikima põua peal olnud Aleksandr Ovetškin suutis tõelise klassikaga litri uuesti võrku panna. Nicklas Bäckström oli kaasautor kolme värava juures. Wild sai 0-3 pealt viimase perioodi alguses vahe minimaalseks, kuid järgmine samm jäi tegemata.


Carolina Hurricanes 2 - 3 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Päev varem kodupubliku ees samas vastasseisus suurelt kaotanud Islanders sai väikese revanši John Tavarese lisaajaväravaga. Sellele eelnes 0-2 august välja tulemine. Kapten tegi kapteni asju täpselt õigel ajal, kuna lisapunktita oleks meeskond playoffide kohtadelt välja puksitud.

Montreal Canadiens 2 - 4 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawks jäi pealevisetega 24-42 alla, kuid suutis siiski Carey Price'i karjääri 500. mängu rikkuda. Omavahelises vastasseisus saadi seitsmes järjestikune võit ning pikendati punktiseeria 11 peale. Patrick Kane haaras 1+2'ga liiga punktitabeli esikoha endale.


Ottawa Senators 1 - 2 (LA) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Victor Hedman tõi oma meeskonnale sel kuul juba teise lisaajavõidu, kerkides karjääri kolmandaga lisaajatabamuste arvestuses Dan Boyle'i kõrvale jagama klubi kaitsjate rekordit. Eelmise kuu alguses üsna masendavas seisus olnud meeskond on nüüdseks jõudnud idakonverentsi viimast playoffide piletit hoidva Islandersiga sama arvu punktide peale.

Edmonton Oilers 7 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Oilers lõpetas vinge esitusega kolmemängulise kaotusteseeria. Väljakumängijatest jäid vaid viis meest punktideta. Vähem kui poole mänguajaga oli neli tükki kirjas ja mängu külaliste puuri alustanud Antti Niemi kestis vaid 31 ja pool minutit.

San Jose Sharks 4 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Kodumeeskond mängis kohtumise teise poolega Jack Eicheli hooaja 20. väravast tulnud kaotusseisu kindlaks võiduks. Joe Pavelski oli kahe värava autoriks. Pealevisetega oldi lõpuks üle 41-23. Kummalisel kombel polnud Sabres alates aastast 2001 San Joses kaotanud.

Florida Panthers 7 - 2 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Panthers otsustas mängu, mis kindlasti oli vaja võita, väga kiirelt ära, kui juba 25 minutiga oldi 4-1 ees. Lõpuks jõudis Thomas Vanek 33-aastasena söödupunktide osas neljaga karjääri ühe mängu rekordini. Kahe värava eest hoolitses Jonathan Marchessault, kes pani tänavu kokku Leafsi vastu nelja mänguga viis väravat ja kogus kuus punkti. Külaliste poolel jõudis Leo Komarov hooaja 11. tabamuseni. 68 mänguga on tal kokku kirjas 24 punkti.

Kommentaarid