Mike Babcock sai hakkama algaja veaga

Keegi pole kunagi liiga vana, et vigadest õppida ja tegijatel ikka juhtub. Isegi sellise kaliibriga treeneril nagu Mike Babcock. Detroit Red Wingsile 2008. aastal Stanley karika toonud ja Kanada mitmete olümpiavõitudeni viinud peatreener sai läinud ööl hakkama algaja veaga.

(foto: ca.lalalay.com)
Toronto Maple Leafs teenis kolmapäeval võõrsil Columbus Blue Jacketsi vastu kindla 5-2 võidu, aga sellele eelnesid närvilised hetked viimasel kolmandikul, mil meeskond üheväravalist edu hoides vähemuses mängis.

Leafsi Roman Polak võttis kohe kolmanda perioodi alguses julma võtte eest viieminutitlise karistuse.


Lõpuks kujunes aga karistus külaliste jaoks haruldaseks, ligi 7-minutiliseks vähemuses mängimiseks, kuna Babcock unustas mängust välja visatud Polaki asemel kellegi karistuspingile saata!


Babcock võttis juhtunus kogu süü enda peale ja lubas sellest teha omad järeldused: "Tagantjärele targana peab tõdema, et see olnuks kohutav, kui see oleks meile kättemaksnud. Seega võin öelda, et seda ei juhtu minu eluaja jooksul enam mitte kunagi. Ma ei hakka kunagi kellegi pingile saatmisega ootama. Lähed sinna, isegi kui see sulle ei meeldi!"

Reegliraamat otseselt ei keela karistuspingi tühjaks jätmist ja sekundite täis tiksumise ajal võib ükskõik, millise mänguseisaku ajal mängija sinna saata, aga seda võimalust ei kasutata, kuna nagu ka Columbuses toimunu näitas, siis vile võib mängu kinni panna alles palju-palju hiljem. Samal ajal pole lubatud mängijat vahetuspingilt uuesti jääle saata, ta peab tulema karistuspingilt.

"Igatahes oli meie karistuse surmamine väga hea," võttis Babock olukorra kokku.

Kommentaarid