Daniel Winnik andis playoffide formaadile karmi hinnangu

Washington Capitals kindlustas läinud nädalavahetusel tänavu esimese meeskonnana pääsu playoffidesse ja saab nüüd hakata põnevusega ootama avaringi vastast. Selle juures on aga üks selge negatiivne külg - vastane võib tulla väga kange. Meeskonna ründaja Daniel Winnik on ka praegust playoffide formaati kritiseerinud.

(foto: csnmidatlantic.com)
Alates hooajast 2013/14 kasutusel olev formaat, mille kohaselt lähevad karikamängudele iga divisjoni kolm paremat ning mõlemast konverentsist kaks wild-cardiga meeskonda, loodi peamiselt selleks, et hooaja otsustavas faasis oleks suurte rivaalide vahel rohkem kohtumisi ja et nii tekiks uusi rivaliteete juurde. Uuel formaadil on aga üks suur miinus - põhiturniiri edu ei pruugi saada piisavalt tasustatud.

Capitals on hetkel liiga liider ja idakonverentsi parimana minemas kokku teise wild-cardi meeskonnaga. Igati aus värk. Avaringis saaks vastaseks Toronto Maple Leafsi ja suure tõenäosusega õnnestuks esimene tõke ületada. Kuid Capitals on hetkel tipus vaid tie breakeriga. Punktide arvestuses ollakse Columbus Blue Jacketsiga võrdsel positsioonil. Iga hetk võib meeskond teiseks vajuda ja siis tuleb juba avaringis vastu divisjoni kolmas meeskond ning selleks on praeguse seisuga ei keegi muu, kui Pittsburgh Penguins. Seda olukorras, kus pealinna klubil on võrreldes esimese wild-cardi satsi vastaseks saava Atlandi divisjoni võitjaga võrreldes kirjas vähemalt kümme punkti rohkem.

"See on lollus, see on läbi aegade kõige lollim asi," ütles Winnik playoffide formaadi kohta.

32-aastasele mängumehele ei istu ka see, et playoffid on surutud divisjonisisesteks heitlusteks: "Olen kindel, et fännid tüdinevad ära sellest, kui näevad esimestes ringides pidevalt kohtumas samu meeskondi."

Ühe suure halva asja juures võib täheldada aga ka ühte väikest positiivset külge. Kuna Metro divisjoni esikoht on tänavu kõrges hinnas, siis peaks sealne suur kolmik põhiturniiri lõpuni võidu nimel kõvasti pingutama.

Kommentaarid