Ducks saatis Anderseni Torontosse

"Üht või teistpidi pean ühest loobuma," ütles Anaheim Ducksi peamänedžer Bob Murray paar päeva tagasi meeskonna väravavahtide Frederik Anderseni ja John Gibsoni kohta. Tänavu suvel võib oodata mitmeid tehinguid, mis tegelikult seotud juba järgmise suvega. Täpsemalt liiga laienemisega seotud draftiga. Murray oli kindel, et jääb ühest puurivahist seal ilma ja nii otsustati Andersen kaubaks teha.

(foto: sportsteamsofchicago.blogspot.com)
26-aastane taanlane on nüüdsest Toronto Maple Leafsi mängumees. Leafs loovutas tema eest tänavuse drafti avaringi valiku (30.) ja 2017. aasta drafti 2. ringi valiku. Lõppenud hooajal 53-st stardist 35 võitnud väravavaht tegi uue klubiga ka kiirelt uue lepingu. Käed löödi viieks aastaks ja 25 miljoni peale.

"Tegu on olukorraga, mis lihtsalt pidi hetkel juhtuma, me ei saanud seda vältida," ütles pärast tehingut Murray, kes ei olnud valmis Anderseni palka viiekordistama.

Ent Torontos raha pärast ei muretseta. Klubil on hektarite jagu palgaruumi. Kuigi kindlasti väljendab priske leping ka usku Anderseni võimetesse.

"Ta peab teadma, et tema on meie esinumber," ütles taanlase lepingu kohta peamänedžer Lou Lamoriello.


Leafsi otsust võib üsna riskantseks pidada, kuna Andersen on seni NHL-is jääl käinud ainult 125 mängus. Ta on endale neis lasknud keskmiselt 2.30 väravat, tõrjudes 91.9%-ga.

Taanlast soovis endale ka Calgary Flames, aga sobivat paketti ei suudetud kokku panna. Samuti võis komistuskiviks olla Leafsi ja Ducksi vahel valitsevad soojad suhtes. Need kaks on alates 2009. aastast omavahel teinud tervelt 15 vahetustehingut.

Viimase kümne hooaja jooksul on Leafsi eest põhihooajal väljakul käinud 18 erinevat puurivahti. Kui kõik läheb hästi, siis saab selle karusselli nüüd lõpetada.

Kommentaarid