Teräväinen on klubivahetusest üllatunud, Bickell tunneb kergendust

Chicago Blackhawks üllatas eile vahetustehinguga, mille käigus loobuti ühest oma põnevamaist noorest talendist Teuvo Teräväinenist. 21-aastane soomlane on sellest üllatunud. Tehingu teine osaline Bryan Bickell tunneb sellest samas kergendust.

(foto: Getty Images)
2012. aasta draftis 18. valikuna ära nopitud Teräväineni karjäär Chicagos lõppes 115 põhihooaja mängu ja 44 punktiga (17+27). Eelmisel aastal sai temast läbi aegade nooruselt neljas mängija, kes Stanley karika finaalseerias väravani jõudnud.

"Tehing oli minu jaoks loomulikult üllatuseks. Oli lihtsalt tavaline päev ja siis juhtus see," ütles Teräväinen vahetult pärast klubivahetust.

Helsingis sündinud ründajast sai pikas rivis järgmine mängumees, kellest Blackhawks pitsitava palgaruumi tõttu loobuma on pidanud.


"Chicago ja nende palgaruumiga seoses ei tea kunagi, mis juhtub, aga ma ei oodanud midagi," lisas Teräväinen.

Ent soomlane lahkub Tuulisest linnast vaid heade mälestustega. Juba 20-aastaselt sai tema nimi Stanley karika peale graveeritud.

"Oli eriline kuuluda sedavõrd suurepärasesse organisatsiooni, selle fännide, suurepäraste mängijate ja kõigega. Soovin kõiki tänada," ütles Teräväinen.

Kogu senise karjääri Blackhawksi ridades veetnud Bickell ei hakka samuti pikka viha pidama.


30-aastase ründaja agent Todd Diamond rääkis vahetult pärast tehingut: "Tunneme kergendust, et vahetustehing sai viimaks lõpule viidud. Bryan nautis täielikult oma aega Chicagos ja oleme tänulikud selle eest, mis organisatsioon tema heaks tegi. Samuti täname (peamänedžer) Stan Bowmani pingutuse eest teha tehing kahe hooaja vahel varakult ära. Bryan ootab põnevusega uut väljakutset ja uut algust."

Bickelli lõppnumbriteks jäid Chicagos 384 mängu ja 135 punkti (65+70). Ta oli osaline meeskonda kõigi kolme hiljutise karikavõidu juures.

Blackhawks hakkas ka kiirelt pärast Bickelli lepingust vabanemist koosseisuga tegelema. Aastane pikendus tehti Richard Panikiga, kellest palju oodatakse. Lisaks on nüüd lootus saada Andrew Shaw uue lepingu peale.

Kommentaarid