Sharks sai võõrsilvõiduga elupäevi juurde

San Jose Sharks oli läinud ööl surmaga silmitsi ning vähemalt esimene duell lõppes võidukalt. Pittsburgh Penguins ei suutnud kodus otsustavat neljandat võitu noppida ning Peter DeBoeri meeskonna 4-2 üleolekuga sai tänavune finaalseeria uuesti veidi elu sisse.

(foto: Gene J. Puskar/AP Photo)
Kohtumine algas ülimalt meelelahutuslikult, kui Sharks mängis endale esimese kolme minutiga 2-0 edu välja, kuid viie minuti möödumisel oli mäng jälle viigis. Ülekaalust teist mängu järjest täpne olnud Jevgeni Malkin ja Carl Hagelin skoorisid 22-sekundilise vahega, kustutades Brent Burnsi ja Logan Couture'i tabamustest tulnud külaliste eduseisu.

Neli kolli tehti lõpuks kokku ära viie minuti ja kuue sekundiga ning see on uus karikafinaali rekord. Eelmine tippmark 6:51 pärines 1992. aasta finaalist, kus Penguins kohtus Chicago Blackhawksiga.

Kuid sellega draama avakolmandikul ei lõppenud. Malkini värava juures suurepärase söödu pannud Phil Kessel jõudis kodumeeskonnale eduseisu andmisele ülilähedale. Üks tema pealevise paitas mõlemat Martin Jonesi värava posti.


Pingviinid võisid oma ebaõnne hiljem kõvasti kiruda, sest Melker Karlsson viis oma playoffide viiendaga külalised enne esimest pausi uuesti ette.

Couture tuli lõpuks avakolmandikult ära kolme punktiga, korrates sellega playoffide ühe perioodi punktide rekordit, millega sai viimati 2010. aastal hakkama Danny Briere.

"Teame, et me pole seeria käigus palju või tegelikult üldse väravaid teinud ning see on üks põhjustest, miks me 1-3 taga oleme. Kuid me ei tahtnud, et meie hooaeg lõppeks," rääkis pärast mängu Couture, kellel nüüd karikamängudes kokku kirjas 29 punkti, mis viimase 19 aasta üks kõvemaid näitajaid.


Penguins asus kohe pärast pausi näljaselt viigiväravat otsima, aga lõpuks selleni ei jõutudki. Jones lükkas kokku kõrvale 44 üritust, mis tähistab alates aastast 1967 finaalis ühe väravavahi poolt normaalajal enim tõrjeid.

"Ta oli uskumatu," ütles Jonesi kohta Justin Braun, kelle rikošetist Malkini värav sündis. "Ta on rahulik, ei lase end heidutada ega kaota oma närvi."

Kolleegi kiitis kõvasti ka Matt Murray, kelle nimele jäi sel korral 18 tõrjet.

Jones ise jäi oma esitust hinnates tagasihoidlikuks, öeldes: "Tundsin end täna hästi. Minu arvates tegi meie kaitse värava ees head tööd ning saime mõned soodsad põrked."

26-aastane kanadalane tõusis ühtlasi pärast 1967 aasta suurt liiga laienemist esimeseks puurivahiks, kes finaalseerias kaks 40+ tõrjega esitust teinud. Seekordne hiilgeesitus aitas ka Sharksil playoffides saadud kuuenda võõrsilvõiduga püstitada uue klubi rekordi. Samuti jõuti sellega kogu hooaja lõikes võõrsilvõitude osas liiga uue rekordini.


Skoorimine lõpetati mängus 1:20 enne lõpusireeni, mil Joe Pavelski pani tühja väravasse oma playoffide 14. tabamuse.


Finaalseeria 6. kohtumine peetakse meie aja järgi ööl vastu esmaspäeva San Joses.

Kommentaarid