Stamkos jääb Tampasse

1. juulil avanev vabaagentide turg on kaotanud oma vingeima rüütli. 12 kuud õhus olnud küsimärk seoses Steven Stamkose tulevikuga sai viimaks vastuse, kui Tampa Bay Lightning oma esiründajaga 8-aastase pikenduse sõlmis. Kapten tegi meeskonna nimel ohverduse, leppides 8.5-miljonilise keskmise töötasuga.

(foto: newsflow24.com)
Leping pole veel ametlikku kinnitust saanud, kuid Stamkos on selle üle juba Twitteris rõõmustanud.


Uus kontraht kasvatab Stamkose keskmist palka vaid ühe miljoni jagu. Tegu on sama diiliga, mis väidetavalt juba talvel talle lauale oli pandud.

Lõppenud hooajal 77 mängus 64 punkti (36+28) kogunud ründaja oleks olnud läbi aegade üks parimaid, kui mitte see kõige parem mängija, kellest saanuks piiranguteta vabaagent. Tema teenetele pidasid jahti praktiliselt kõik Lightningu konkurendid. Usuti, et suurimateks favoriitideks olid Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings ja Buffalo Sabres.

Veel teisipäeval olevat Stamkos Leafsiga kohtunud ja seal oli muu hulgas lauale pandud lausa 2.5 miljoni dollari väärtuses sponsortehinguid, mis poleks kajastunud tema ametlikul palgal.


Sabres saanuks tänu oma multimiljonärist omanikule Terry Pagulale pakkuda välja kõige priskema lepingu ning Red Wings võlus kindlasti oma megapika järjestikuste playoffide kohtade seeriaga ja võimalusega koheselt edu saavutada.

Kommentaarid